Rosberg nyert, Vettel nullázott

A Mercedes német versenyzője nyerte meg a Forma-1 Brit Nagydíját, a kaoitkus futamon Sebastian Vettel az élről volt kénytelen feladni a küzdelmet.
 
 

Rosberg nyert, Vettel nullázott

A Mercedes német versenyzője nyerte meg a Forma-1 Brit Nagydíját, a kaoitkus futamon Sebastian Vettel az élről volt kénytelen feladni a küzdelmet.
 
 
 
 
 

Rosberg nyert, Vettel nullázott

A Mercedes német versenyzője nyerte meg a Forma-1 Brit Nagydíját, a kaoitkus futamon Sebastian Vettel az élről volt kénytelen feladni a küzdelmet.

Nagy volt az öröm Angliában, ugyanis a szombati időmérőn a hazai közönség előtt versenyző Lewis Hamilton szerezte meg a pole-pozíciót. A brit versenyző el is kapta a rajtot, így megőrizte első helyét, csapattársát, Nico Rosberget azonban beelőzte a címvédő Sebastian Vettel. A kezdés nagy vesztese Mark Webber volt, aki a negyedik helyről csúszott vissza a 14.-re.

Még fel sem ocsúdhattunk az izgalmas rajtból, amikor Hamilton bal hátsó gumija valósággal szétrobbant a nyolcadik körben, így felnin kellett teljesítenie majdnem egy teljes kört, nagyon visszaesett. Nem sokkal később a remekül kezdő Felipe Massa (a 12. helyről az ötödikre jött fel) is defektet kapott, majd jött a 15. kör, amikor Jean-Éric Vergne bal hátsó gumija adta meg magát.

Be is jött a biztonsági autó, a csapatok szerelői pedig elkezdték vizsgálni a már lecserélt abroncsokat, hogy vajon mi lehet a probléma. Pár kört a safety car mögött tettek meg a pilóták, majd új verseny kezdődött, ahol már nem csak a riválisokra kellett figyelni, hanem a bal hátsó gumi épségére is.

A folytatásban szép csendben zajlottak az események, látszott, hogy mindenki vigyáz az autóra, csak kisebb csaták voltak a mezőnyben. Sebastian Vettel magabiztosan vezetett, amikor a 41. körben egyszer csak lassulni kezdett a Red Bull, majd a címvédő a célegyenesben félreállt a versenygéppel, az élről kellett kiállnia - ismét bejött a safety car.

A 45. körben ment ki a biztonsági autó, nem sokkal később pedig egy újabb repülő gumidarabot láthattunk, Sergio Perez bal hátsója is defektes lett. A mexikói ki is állt. De nem ez volt a legérdekesebb történés, ugyanis az utolsó forma-1-es szezonját taposó Webber Adrian Sutilt megelőzve feljött a harmadik helyre, közben pedig Fernando Alonso és Hamilton is nagy hajrába kezdett - nagyon jó kis verseny lett a végére a Brit Nagydíj.

Webber megelőzte Kimi Raikkönent is, igaz azt hozzá kell tenni, hogy a Lotusnál elszámolták magukat, az utolsó köröknek mindenki friss abroncsokkal vágott neki, kivéve a finnt. Raikkönen aztán a dobogóról is lecsúszott, mert Alonso is lehagyta. Webber végül nem tudta befogni Nico Rosberget, a Mercedes német versenyzője nyerte meg a Brit Nagydíjat 2013-ban!

Webber lett a második, Alonso a harmadik, Hamilton a negyedik, Raikkönen az ötödik, Massa a hatodik, Adrian Sutil a hetedik, Daniel Ricciardo a nyolcadik, Paul di Resta a kilencedik, Nico Hülkenberg pedig a tízedik. Újabb keserű hétvégén van túl a Sport24.hu tudósítása szerint a McLaren, Sergio Perez kiesett, Jenson Button pedig csak a 13. helyen zárt.

Jegyzőkönyv. Forma-1, Brit Nagydíj: 1. Nico Rosberg (Mercedes), 2. Mark Webber (Red Bull-Renault), 3. Fernando Alonso(Ferrari), 4. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault), 5. Lewis Hamilton (Mercedes), 6. Massa(Ferrari).

A világbajnokság állása: 1. Sebastian Vettel (Red Bull) 132, 2. Fernando Alonso 96, 3. Kimi Räikkönen (Lotus) 88, 4. Lewis Hamilton (Mercedes) 77, 5. Mark Webber (Red Bull) 69, 6. Nico Rosberg (Mercedes) 57 ponttal.

A csapatverseny állása: 1. Red Bull 201, 2. Ferrari 145, 3. Mercedes 134, 4. Lotus 114, 5. Force India 51, 6. McLaren 37 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.