Francia nőt koronáztak meg Wimbledonban

Marion Bartoli nyerte meg Wimbledon női versenyét.
 
 

Francia nőt koronáztak meg Wimbledonban

Marion Bartoli nyerte meg Wimbledon női versenyét.
 
 
 
 
 

Francia nőt koronáztak meg Wimbledonban

Marion Bartoli nyerte meg Wimbledon női versenyét.

A meglepetések éve volt az idei a wimbledoni tenisztorna női versenyében, így szombaton Sabine Lisicki és Marion Bartoli csapott össze a döntőben. Korábban egyikük sem nyert még Grand Slam-tornát, sőt, a többi közt Serena Williamst is legyőző német még fináléba sem jutott ezelőtt.

Lisickit tartották sokan az esélyesebbnek a meccs előtt, még akkor is, ha a mindössze 23 esztendős szőkeség csak maratoni csatában tudta legyőzni Agnieszka Radwanskát egy körrel korábban. Érdekesen kezdődött a döntő, ugyanis a német egyből elvette ellenfele adogatását, amire Bartoli zsinórban hat megnyert gémmel válaszolt, 30 perc alatt nyerte meg az első szettet.

A második felvonás a Sport24.hu tudósítása szerint annyiban hasonlított az elsőre, hogy ismét Lisickié volt az első játék, ám a francia ismét nagyon ellépett, 5:1-re is vezetett már, amikor a német három meccslabdát hárítva szépített. Egy hangos "Come on!" (Gyerünk!) kiáltással hergelte magát Lisicki és valóban feltámadt, feljött egészen 5:4-re.

A 28 esztendős Bartoli aztán bírta a nyomást, semmire hozta az adogatását és 6:4-re nyerte meg a második felvonást (51 perc alatt), valamint élete első Grand Slam-tornáját is.

Jegyzőkönyv. Wimbledon, női döntő: Bartoli (francia, 15.) - Lisicki (23. német) 6:1, 6:4.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.