15 pont a nyugdíjasokért

Schmuck Andorék csatlakozásra szólítanak fel.
 
 

15 pont a nyugdíjasokért

Schmuck Andorék csatlakozásra szólítanak fel.
 
 
 
 
 

15 pont a nyugdíjasokért

Schmuck Andorék csatlakozásra szólítanak fel.

1000 órát adtak a Schmuck Andor vezette szociáldemokraták a demokratikus ellenzéki pártoknak a csatlakozásra ahhoz a 15 pontos programhoz, melyben a „szépkorúak” számára akarnak kedvezményeket elérni.

„A nyugdíjasok tiszteletének és biztonságának helyreállítása pártunk kiemelt és alapvető célja”, írják az ATV.hu-hoz eljuttatott közleményükben, majd következik a 15 pontba szedett részletezés:

1. A társadalombiztosítás és a nyugellátáshoz való állampolgári jogok visszahelyezése az alaptörvénybe, alkotmányba.

2. Személyi jövedelemadó (SZJA) és társadalombiztosítás (TB) mentes nyugdíj.

3. Ingatlan és földalapú állami életjáradék program a szép korúaknak.

4. Szépkorúbarát államigazgatás kialakítása. Telefonos információs vonal és ügyintézés a szépkorúak számára. Tapasztalat központok kialakítása.

5. Minden felnevelt gyermek után járó 3 százalékos nyugdíjbónusz.

6. Családi adókedvezmény bevezetése az egy háztartásban élő szépkorú után.

7. A valóban ingyenes utazás visszaállítása a szépkorúak számára, a 65 év felettiek részére.

8. 150 ezer forint alatti nyugdíjak esetén 13. havi nyugdíj differenciált bevezetése.

9. Közgyógyellátásra adott gyógyszer támogatásának 100%-os emelése.

10. Kegyeleti járandóság bevezetése és a szégyenteljes szociális temetés törvénytervezetének minél hamarabbi módosítása.

11. A büntetési tételek szigorítása a szépkorúak ellen elkövetett bűncselekmények, különösen az erőszakos bűncselekmények esetében.

12. Támogatás bevezetése minden olyan civil szervezetnek, akik rászoruló szépkorúak számára ingyenes étkezést biztosítanak, a TAO mintájára.

13. Független és egységes elvek szerint értékelő idősotthon minősítő központ felállítása. Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Fogyasztóvédelemi Hatóság jogkörének kiszélesítése, megerősítése.

14. Törvényben szabályozott módon kötelező biztosíték letétbe helyezése az idősotthonok üzemeltetői számára, amely biztosítékot ad a lakók és hozzátartozók számára.

15. Valamennyi önkormányzat évente teljes körű ismertető kiadványt juttasson el a szépkorúak számára, melyben tájékoztatást kapnak a nekik járó és adható támogatásokról, azok mértékéről, igényléséről és formájáról.

A Schmuck Andor által elnökölt Magyar Szociáldemokraták Pártja szerint a 15 pont megvalósítása nem a szocdemek privilégiuma, ezért felhívnak minden pártot és közéleti szervezetet, hogy csatlakozzon hozzájuk.

„1000 órát adunk, hogy a demokratikus ellenzéket alkotó pártok nyilatkozzanak, készek-e a 15 pontot elfogadni?” - zárul az ATV.hu híre szerint a közlemény.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.