Jövő hétfőn rajtol a XVII. Cell-Cup

Rekord mezőny a nemzetközi utánpótlás kézilabda tornán.
 
 

Jövő hétfőn rajtol a XVII. Cell-Cup

Rekord mezőny a nemzetközi utánpótlás kézilabda tornán.
 
 
 
 
 

Jövő hétfőn rajtol a XVII. Cell-Cup

Rekord mezőny a nemzetközi utánpótlás kézilabda tornán.

Immár csaknem húsz éve annak, hogy néhány kézilabdát szerető sportember kezdeményezésére Celldömölkön lejátszották a I. Cell Cup, nemzetközi utánpótlás torna első mérkőzéseit. 1997-ben négy korcsoportban hét ország 42 fiú és lány csapata lejátszotta az emlékezetes mérkőzéseket.

A Süle Nándor - ma is ő az egyik fő szervező - vezette gárda elképzelésének sikerét mutatta, hogy évente egyre több szakosztály jelezte korosztályos gárdáinak indulását. Magyarul: a mérkőzéssorozat kinőtte Celldömölk méreteit.

A "szomszédos" Pápa 2004-ben (8 korcsoport, 11 ország és 74 csapat) átvállalta a rendezés felelősségét, de a rohamosan növekvő érdeklődés következtében már ekkor látszott, hogy csak átmeneti váltásról volt szó.

A következő - a jelek szerint a végleges - állomás a balaton-felvidéki megyeszékhely, Veszprém lett. 2005-ben ugyan még "csak" tíz ország képviselői léptek pályára, de ekkor már 80 volt a résztvevő együttesek száma. Azóta is töretlen a fejlődés, Süle Nándor főszervező a keddi sajtótájékoztatón már arról számolt be, hogy a XVII. rendezvény során a sportágnak az összecsapások iránt érdeklődő hívei 19 ország 160 csapatának csatározását kísérhetik figyelemmel.

Az első mérkőzésnap kisorsolt találkozóira augusztus 12-én, hétfőn öt város - Veszprém, Ajka, Alsóörs, Balatonfüred és Várpalota - erre kijelölt pályáin kerül sor. A csoportmérkőzések, majd a kieséses szakasz után a döntőket augusztus 16-án, pénteken vívják korcsoportonként az arra érdemes lány és fiú csapatok.

A rendezők ezúttal is megadják a torna sikeréhez szükséges tartalmas programokat és a külsőségeket is. Az ünnepélyes megnyitót a veszprémi Arénában, augusztus 12-én, hétfőn este nyolc órától rendezik. Az ünnepélyes megnyitón a sokszoros válogatott kapusnak, Fazekas Nándornak a vezetésével felvonulnak a résztvevő csapatok, majd látványos műsor köszönti a játékosokat, vezetőiket, valamint a jegyet váltó nézőket.

A fiatalok számára egyébként minden este az Ikon Cell-Cup Club biztosít tartalmas programot, amelyek között lesz szépszégkirálynő választás is...

A döntők után augusztus 16-án este ismét csak az Arénában, ünnepélyes keretek között zárják a XVII. Cell-Cup 2013-as mérkőzéssorozatát, amelynek a végén mintegy 600(!) összecsapást követően hirdetnek győzteseket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.