Orbán rejtőzködő nagy titka...

A tény az, hogy titok nincs, a számok pedig hamisak!
 
 

Orbán rejtőzködő nagy titka...

A tény az, hogy titok nincs, a számok pedig hamisak!
 
 
 
 
 

Orbán rejtőzködő nagy titka...

A tény az, hogy titok nincs, a számok pedig hamisak!

Azt állítja Orbán Viktor (Tusnádfürdőn), hogy amikor 1998 és 2002 között, valamint 2010 óta Magyarországon nemzeti kormány volt, illetve van hatalmon, a megtermelt bruttó hazai termékből (a GDP-ből) többet lehetett itthon felhasználni. Vagyis jobban nőtt az úgynevezett bruttó nemzeti jövedelem, a GNI, mint amikor a szerinte nem nemzeti szempontokat figyelembe vevő kormányok működtek. Mint mondta, a GDP és a GNI közötti különbség a kilencvenes években elérte a GDP 8-9 százalékát is, ez 1998 és 2002 között beszűkült, majd ismét nőtt, 2010 óta pedig újra csökken, mert akadályozzák a pénz kiszivattyúzását.

- Ez egy rejtett dolog, egy rejtőzködő nagy titok, pedig ez a dolog lényege – jelentette ki a miniszterelnök.

Ezzel szemben a tény az, hogy titok nincs, a számok pedig hamisak. 1995-ben például, a Horn-kormány alatt a GDP és a GNI közötti rés nemhogy nem volt 8-9 százalék, de nem érte el a 3,5 százalékot sem!

1998-ra, a Horn-kormány utolsó évére ez fölment ugyan 5,7 százalékra, de utána, az Orbán-kormány alatt elérte a 6 százalékot is, 2002-ben pedig 5,5 százalék volt.

2007-ig, a Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány idején a mutató lényegében változatlan maradt, majd két évig emelkedett, aztán 2009-ben 4,5 százalékra esett vissza, és a Bajnai-kormány 2010-es évében is 5 százalék alatt volt, majd 2011-ben ismét nőtt 5,2 százalékra. Újabb statisztika nincs, de ha igaz, amit Orbán mondott, hogy tudniillik ez a különbség a GDP és a GNI között ma kétezermilliárd forint, akkor a rés tavaly durván tovább tágult, és a GDP 7 százalékát teszi ki.

Íme, a különbség a 168 Óra Online cikke szerint Magyarország nemzeti és nem nemzeti kormányai között. De ez titok, maradjon köztünk!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.