Az Ajka továbbjutott, a Veszprém kiesett

Az ajkaiak bravúrt hajtottak végre, a veszprémiek folytatták a vesszőfutást.
 
 

Az Ajka továbbjutott, a Veszprém kiesett

Az ajkaiak bravúrt hajtottak végre, a veszprémiek folytatták a vesszőfutást.
 
 
 
 
 

Az Ajka továbbjutott, a Veszprém kiesett

Az ajkaiak bravúrt hajtottak végre, a veszprémiek folytatták a vesszőfutást.

A labdarúgó Magyar Kupa második fordulója váratlan fordulatokat hozott. Amíg az NB II-es ajkaiak hívei a nagymúltú zalaiak elleni újabb sikernek - idegenbeli továbbjutás a nagymúltú Zalaegerszeggel szemben! - örülhetnek, addíg a megyeszékhely csapata még csúnyább vereséget szenvedett, mint legutóbb a bajnokságban.

Jegyzőkönyv. ZTE - FC Ajka 1:2 (0:0). Zalaegerszeg, 400 néző. V.: Böcskei. ZTE: Czirjék - Pavicsevics, Bagunovics, Hajdú (Szegleti), Vayer, Simonfalvi (Babati), Preklet, Kulcsár, Máté, Kovács, Grbics (Dias). Edző: Simon Antal. FC Ajka: Tulipán - Fodor, Jagodics, Horváth, Gunther, Hanzl, Lattenstein (Pákai), Kanta, Köles, Varga (Major). Edző: Mihalecz István.

Gólnélküli első játékrész (kihagyott hazai 11-es és kapufa...) után egy perc alatt kettő gól esett, majd a duplázó Sowunminak negyedórával később elért találatával az ajkaiak rövid idő alatt immár másodszor is legyőzték a ZTE-t! Gólszerzők: Pavicsevics az 57., ill. Sowunmi az 56. és 74. percben.

x

Sokkal rosszabbul végződött a veszprémiek biatorbágyi vendégjátéka a megyei elsőosztályú ellenfél otthonában. Az első félidőben félóra elteltével már két góllal vezetett a VFC, amikor a szünet előtt a hazaiak váratlanul szépítettek. Fordulás után még sokáig továbbjutásra álltak a vendégek, azonban a rendes játékidő végén a házigazdák büntetőből egyenlítettek, majd a hosszabbításban a továbbjutásukat eredményező gólt is megszerezték rutinos játékosaik révén.

Jegyzőkönyv. Viadukt-Tópart BSE - Veszprém FC 3:2 (1:2). Biatorbágy, 200 néző. V.: Kovács. VFC: Kádár - Szöllőskei, Molnár, Császár, Garai, Kuti (Czvetkó), Farkas, Hevesi-Tóth, Takács, Burcsik (Horváth), Hanák (Simon). Edző: Jugovits Lajos. Gólszerzők: Busa a 41, Nikolov (11-esből) a 89, Arany a 92., ill. Farkas a 28., Molnár a 31. percben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.