"Bukta" a hazai nyitányon

Vereséggel rajtolt a veszprémi női kézilabda csapat.
 
 

"Bukta" a hazai nyitányon

Vereséggel rajtolt a veszprémi női kézilabda csapat.
 
 
 
 
 

"Bukta" a hazai nyitányon

Vereséggel rajtolt a veszprémi női kézilabda csapat.

A női kézilabda NB I. 2013/14-es bajnokságának hazai szezonnyitó mérkőzésére meglehetősen gyérszámú érdeklődés mellett került sor. A rutinos játékosokkal megerősített Kézilabda Akadémia gárdája ellen jól kezdett Róth Kálmán vezette együttes (3:1), de ezt követően mintegy tíz percen keresztül egyetlen veszprémi találat sem született, 15. perc: 3:7. Ettől kezdve a második negyedórában felváltva estek a gólok és végül a vendégek háromgólos előnyével ért véget az első félidő, 9:12.

Eleinte szünet után sem változott különösebben a játék képe, a Duna-partiak biztosan tartották hárm-négygólos előnyüket, 39. perc: 14:17. Az utolsó húsz perc aztán egy merő rémálom volt. Hiába kért időt és cserélt (új embereket is) Róth Kálmán, ez a hazai támadójátékon - később a védekezésen sem - javított. Akadt egy tizenkét perces (!) gólszünet, s egyízben még a kettős emberelőnyt sem sikerült kihasználni. Fokozatosan nőtt a vendégek előnye, s végül tizenegy gólos különbségnél fújták le a játlékvezetők a mérkőzést, 19:30.

Róth Kálmán: – Sajnos minden tekintetben felülmúlt bennünket a Dunaújváros. A legszomorúbb azért vagyok, hogy az akarati tényezőkben is.

Mátéfi Eszter: – Nehéz meccsre számítottunk idegenben az első fordulóban, az is lett. A szenzációs sikert annak köszönhetjük, hogy fegyelmezetten, végig dicséretesen küzdöttünk, megmutattuk, hogy egységes a csapatunk. A második félidőben már nem volt kérdés, hogy melyik együttes jobb.

Jegyzőkönyv. V. Barabás DT KC – Dunaújvárosi Kohász KA 19:30 (9:12). Veszprém, 400 néző. V: Herczeg, Südi. VBDTKC: Pásztor – Kokas, Planéta 2, Tóth G. 2, Takács B., Tóth E. 6 (3), Pelczéder 4. Cs: Györkös (kapus), Palotás, Kurucz, Kiskartali 2, Gulyás 1, Hajtai 1, Marincsák 1. Edző: Róth Kálmán. Dunaújváros: Víg – Hosszú 4, Gera 3, Takács D. 1, Ferling 4, Bulath 7 (4), Vincze 5. Cs: Pisák (kapus), Berta N. 2, Csapó, Rádl 4, Takács F., Sánta, Kemény, Ács. Edző: Mátéfi Eszter. Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.