Nyílt levél

Veszprémi demokraták levele Orbán Viktor veszprémi látogatása kapcsán
 
 

Nyílt levél

Veszprémi demokraták levele Orbán Viktor veszprémi látogatása kapcsán
 
 
 
 
 

Nyílt levél

Veszprémi demokraták levele Orbán Viktor veszprémi látogatása kapcsán

Mi veszprémi magyar demokraták, nem tojással, nem gyűlölködéssel, gyalázkodással, hanem kérdésekkel várjuk Önt „rezsicsökkentést védő” kampánykörútja veszprémi állomásán. Ha Ön is demokrata, érdemi válaszokat ad, ha nem tud észérveket felhozni, akkor nyugodtan gyalázkodhat. Döntsön mit választ, később mi is dönteni fogunk.

Mondja meg nekünk, miért engedte, hogy fideszes polgármesterek (Debreczeny és Porga) hét éven keresztül összesen átlagban mintegy 130 százalékos hulladékdíj emelést erőltessenek ránk. Miért nem mondta nekik, hogy ne sanyargassák a veszprémieket. Ha Ön az előző időszak távfűtési díjait is magasnak tartotta, miért engedte, hogy a Fideszes polgármesterek tovább emeljék a távfűtés árát.

Ha Ön az emberek pártján áll, miután miniszterelnök lett miért döntött a villany- és gázárak drasztikus emelése mellett. Miért nem „a zemberek” érdekét nézte már akkor is!

Ha tudta, hogy az elmúlt nyolc évben túlzott áremelések voltak, adja vissza azt. Ne részletekben, egy menetben. Ne gatyázzon! Ön visszaadatja a cégekkel, az Ön által jóváhagyott és beszedett díjakat. Ha jogtalan volt a díj, jogtalan annak Áfája is. Ha mellettünk áll, adja vissza azt is.

Orbán úr! Tudja-e, hogy Veszprémben hónapok óta nem lehet szemétszállítási díjat fizetni, mert a fideszes polgármester az Ön megkérdezése nélkül nem merte kiküldetni a számlákat? Már ne is küldjék ki! Nekünk nagyon jó ez így. Álljon mellénk. A díjmentes hulladékszállítás a legjobb rezsicsökkentés.

Miniszterelnök úr! Nekünk az üzemanyag- és a tömegközlekedés árának emelkedése még az előbbieknél is jobban fáj. Miért nem csökkenti ezek árát, meg az alapvető élelmiszerek Áfáját, úgy, ahogy azt ellenzékben követelték? Most kormányon van, cselekedjen miniszterelnök úr!

Várjuk őszinte válaszát!

Veszprémi demokraták.

Megjegyzés: Szerkesztőségünk a levelet az eredetivel teljesen megegyezően közölte.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.