Tisztes helytállás a BL-résztvevő otthonában

Nem a védekezés volt jellemző a két együttesre a Népligetben...
 
 

Tisztes helytállás a BL-résztvevő otthonában

Nem a védekezés volt jellemző a két együttesre a Népligetben...
 
 
 
 
 

Tisztes helytállás a BL-résztvevő otthonában

Nem a védekezés volt jellemző a két együttesre a Népligetben...

A női kézilabda NB I. hetedik fordulójában ugyan szinte reménytelenül, de nem feltett kézzel lépett pályára a V. Barabás DT KC gárdája. Nem kis meglepetésre az elején még a vezetést is megszerezték a kiugró nemzetközi szereplésre készülő zöld-fehérekkel szemben. Az ötödik perc elején három gólos (3:6) volt az előnyük Elek Gyula válogatott játékosokkal bőven tűzdelt csapatával szemben! Ezt követően még a félidő közepén is volt kettő (9:11) a korábban szerzett előnyükből. Ettől kezdve aztán fordult a kocka, a reális erőviszonyok kezdtek érvényesülni. Ez aztán hatgólos hazai vezetésben mutatkozott meg (20:14), ami azt is jelzett, hogy a csapatok már ekkor is elsősorban támadásban jeleskedtek.

Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe. A 40. perc táján érte el a Fradi a tízgólos különbséget, 27:17. Ettől kezdve - az FTC edzője játéklehetőséget adott valamennyi játékosának - felváltva estek a gólok. Azonban ebben a szakaszban is helytállt a fiatal Barabás-gárda, amely összességében harminc találatig jutott a félelmetes Fradi-barlangban.

Jegyzőkönyv. Női kézilabda NB I., 7. forduló: Ferencváros – Veszprém Barabás DT KC 41:30 (20:14). Népliget, 500 néző. Vezette: Medve, Nagy L. FTC: Szikora – Kovacsicz, Szamoránsky P., Tomori, Steinbach, Szucsánszki, Vérten. Csere: Ferenczi (kapus), Cifra, Such, Pena, Szarka, Zácsik, Szekerczés, Mészáros. Edző: Elek Gábor. Veszprém: Pásztor – Hajtai, Planéta, Tóth E., Takács, Tóth G., Pelczéder. Csere: Györkös (kapus), Kurucz, Gulyás, Marincsák, Kiskartali, Kokas, Vesztergombi. Edző: Róth Kálmán. A legjobb lövők: Pena 10, Such, Szarka, Szekerczés 4-4, Szamoránsky P., Tomori, Steinbach 3-3, ill. Planéta, Tóth G. 7-7, Takács 5, Pelczéder 4. Az eredmény alakulása. 1. perc: 2:2. 4. p.: 3:6. 9. p.: 7:7. 21. p.: 15:11. 41. p.: 27:17.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.