Sétálva is legázolták a "szerethető csapatot"

Minden idők legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar labdarúgó válogatott.
 
 

Sétálva is legázolták a "szerethető csapatot"

Minden idők legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar labdarúgó válogatott.
 
 
 
 
 

Sétálva is legázolták a "szerethető csapatot"

Minden idők legsúlyosabb vereségét szenvedte el a magyar labdarúgó válogatott.

A magyar válogatott katasztrofális vereséget szenvedett a brazíliai világbajnokságra már kijutott holland együttestől. Ahogy az várható volt holland fölénnyel kezdődött a mérkőzés, ugyanakkor néha a magyar csatárok is feltűntek az ellenfél játékterén. A 16. percben szerezte meg a vezetést a holland együttes, egy beadásra van Persie ugrott fel, és a kapuba bólintott, 1:0. Alig 10 perccel később jött a második, Korcsmár mentése Lens-hoz került, akinek beadását Strootman fejelte a mi kapunkba, 2:0. A 38. percben hasonló volt a forgatókönyv, Korcsmár mentése újra Lens-é lett, de ezúttal ő maga lőtt gólt, 3:0. Ezután két holland kapufát is láttunk, majd még egy gólt kaptunk az első félidőben, van Persie fejese fért be a léc alá, 4:0.

A második félidő elején szépítettünk, Dzsudzsák beadása pattant egy védő kezére, a büntetőt a Dinamo Moszkva középpályása értékesítette, 4:1. Nem sokkal később jött a az újabb hazai találat, van Persie bántóan egyedül maradt a 16-oson belül, és nem kegyelmezett, 5:1. A hatodikat öngól után érték el a hazaiak, Devecseri fejelt szerencsétlenül saját kapujába, 6:1. A 86. percben Rafa van der Vaart megpattanó szabadrúgásból lőtt az ekkor már teljesen szétesett magyar válogatott hálójába, majd a 90. percben Robben tette még elviselhetetlenebbé a vereséget. Végül a csakfoci.hu tudósítása szerint 8:1-re győztek a hollandok, a látottak alapján ráadásul teljesen megérdemelten.

A mérkőzés után Egervári Sándor szövetségi kapitány lemondott, lemondását a szövetség vezetői elfogadták.

Jegyzőkönyv. Hollandia – Magyarország 8:1 (4:0). Amszterdam, 50 ezer néző. V.: Atkinson (angol). Gólszerző: van Persie 16., 44., 53., Strootman 25., Lens 38., Devecseri 65. (öngól), van der Vaart 86., Robben 90., ill. Dzsudzsák 47. (11-esből).

A többi eredmény: Andorra–Románia 0:4 (0:1), Észtország - Törökország 0:2 (0:1). A csoport állása: 1. Hollandia 25, 2. Törökország 16 (16:7), 3. Románia 16 (17:12), 4. Magyarország 14, 5. Észtország 7, 6. Andorra 0 ponttal. Az utolsó forduló párosítása: Magyarország - Andorra, Románia - Észtország, Törökország - Hollandia. A csoportelső Hollandia már eljutott Brazíliába, a második - további selejtező párosmérkőzéses - helyre Törökország és Románia pályázik. A magyaroknak csupán matematikai esélyei (román és török vereség esetén) vannak erre.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.