Hány ünnepélyes megnyitó lesz még?

A jelek szerint a polgármester rossz helyre tette az utolsó térkövet...
 
 

Hány ünnepélyes megnyitó lesz még?

A jelek szerint a polgármester rossz helyre tette az utolsó térkövet...
 
 
 
 
 

Hány ünnepélyes megnyitó lesz még?

A jelek szerint a polgármester rossz helyre tette az utolsó térkövet...

Hosszadalmas (időnként vontatottnak, kellően elkészítetlennek) tűnő munkálatok után a múlt hét végén látványos körülmények között ünnepélyesen is átadták rendeltetésének Veszprémben a "belvárosi rekonstrukció" címen zajló beruházás eredményét.

Igyekeztünk korábban méltó módon megemlékezni az eseményről, de sok minden már akkor azt sugallta: mértéktartással kezeljük az egyébként valóban tiszteletreméltó igyekezetet. Hiszen az, hogy egy ilyen nagymértékű beruházás nem mindenben váltja ki az egyöntetű elismerést, az természetes. A szabad és egyéni véleménnyilvánítás mindenkinek állampolgári joga. Ezért ezekből a nem is túlzottan titkolt véleményekből (is) válogattunk...

Azt, hogy sokaknak nagyon szürkének, egyhangúnak tűnik a Kossuth-utca új burkolata, azt ne tekintsük a legfontosabb véleménynek, az egyéni megítélés kérdése. Hiszen végül csak-csak szükség volt a korábbi évek igényei szerint kialakított, valóban lepusztult utcakép megújítására. Ha már ilyen mértékű eu-s támogatás rendelkezésre állt...

Sokkal nagyobb gond a kialakított új közterek látványos szinvonalbeli ellentéte a sétálóutca környezetével. Hogy nem blokkokat újítottak fel, hanem sokhelyütt ugyanaz a járda folytatódik a régi módon! A szépen megtervezett zöld területek még nem "élnek", a sokszor pár lépéssel odébb található régiek viszont bántó módon el vannak hanyagolva.

A további kiáltó ellentéteket (épületek, portálok, nyílászárók, stb.) szintén bőven lehetne sorolni. Nem belvárosi rekonstrukcióról kellene beszélni, hanem a sétálutca felújításáról...

De van egy másik - nagyobb - probléma is. Mi szükség van arra, hogy az egyébként helyeselhető, támogatandó épülés-szépülés minden egyes fázisát külön ünnepli a város vezetése?

Az egykori utcai festőművészről elnevezett aluljáró-tárlat egy részét felavatták, aztán később hozzátették a többit...

Porga Gyula polgármester a "helyére tette az utolsó térburkoló elemet". Aztán azóta bontják-burkolják a teret. Nem kínos ez valakiknek?

A (legutóbbi) ünnepélyes átadás alkalmával szépszámú ünneplő sereg gyűlt össze. Mindenki örült. Aztán most hétfőn minden ott folytatódott, ahol addig tartottak a munkálatok.

Megszámoltuk: hátravan még a Hangvilla, a parkolóház, az idegenforgalmi tájékoztató iroda, az egykori pártház melletti WC és a "beüzemelés" alatt álló gyermekjátszótér átadása.

Apropó: "találkozzunk az óránál" címmel hívták a népet a legutóbbi összejövetelre. Ahhoz az órához, amely már hosszabb ideje - hetek, hónapok, évek (?) óta - nem működik, s talán egyszer majd azt is "felavatják".

Ha valamit kifelejtettünk, elnézést. De tényleg, akkor most hány átadás is van még hátra?

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.