Ötből öt...

A Veszprémet a Celje sem tudta megállítani.
 
 

Ötből öt...

A Veszprémet a Celje sem tudta megállítani.
 
 
 
 
 

Ötből öt...

A Veszprémet a Celje sem tudta megállítani.

Megszerezte ötödik sikerét is a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében az MKB-MVM Veszprém, mely a Celje otthonában aratott ötgólos győzelmet. A magyar csapat így öt forduló után is százszázalékos mérleggel vezeti az A-csoportot

A mérkőzésen a Celje vezető gólja után a Veszprém irányította a mérkőzést, Momir Ilics nagyon jó napot fogott ki, nem tudtak vele mihez kezdeni a szlovén csapat tagjai. Ugyanakkor a túloldalon Ivan Sliskovic volt kiugró formában, a hátán vitte a hazai együttest, mely a 20. percben Lékai Máté góljával egyenlített, ekkor 9:9 állt az eredményjelzőn.

Innentől néhány percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Nagy László, Renato Sulic és Cristian Ugalde is betalált a hajrában, így a szünetre egygólos előnnyel vonulhatott a magyar bajnok, 14:15.

A fordulás után rögtön egyenlített a Celje, ám innentől kevés momentuma volt a hazai csapatnak. Ilics szállította a gólokat a Veszprémnek, de Ugalde is kitűnően játszott. A második félidő 10. percében öt góllal vezetett a vendégcsapat, és a különbség állandósult is.

Sőt, Ugalde duplája után már héttel ment a magyar bajnok, az 52. percben Iváncsik Tamás találata után nyolc is volt a különbség. A végére az NSO tudósítása szerint felzárkózott a Celje öt gólra (ehhez kellett több kihagyott veszprémi büntető is), a Veszprém megérdemelten győzött, és öt forduló után is hibátlan mérleggel vezeti a csoportot.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 5. forduló: Celje Pivovarna Lasko - MKB-MVM Veszprém 26:31 (14:15). Celje, 4000 néző. V.: Hansen, Pettersen (norvégok). Pivovarna Lasko: Skok – Marguc 7 (2), Zelenovic 3, Potocnik, Poteko, Sliskovic 8, Skube 1. Csere: Lesjak (kapus), L. Zvizej 2 (2), Lékai 5, Zuran, Zabic, Ranevski, Blagotinsek. Edző: Vladan Matic. Veszprém: Alilovic – Gulyás 2, Nagy L. 3, Sulic 4, Rodriguez 1, Ilic 6 (1), Iváncsik G. 2. Csere: Fazekas (kapus), Schuch 1, Terzic, Iváncsik T. 2, Ruesga 3 (1), Uugalde 7, Jamali, Pesic. Edző: Carlos Ortega.

A nap másik mérkőzésén: Zaporizzsja (ukrán) - Szanktpetyerburg (orosz) 29:24 (15:9). Csütörtökön játszották: Rhein-Neckar Löwen (német) - Croatia Zagreb (horvát) 34:26 (21:11). Az állás: 1. Veszprém 10 pont, 2. RN Löwen 7, 3. Zaporizzsja 5, 4. Celje 4 (133:134), 5. Zagreb 4 (137:143), 6. Szanktpetyerburg 0 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.