Pontmentés drámai hajrában

A hétgólos vezetés ellenére csaknem elúszott a győzelem.
 
 

Pontmentés drámai hajrában

A hétgólos vezetés ellenére csaknem elúszott a győzelem.
 
 
 
 
 

Pontmentés drámai hajrában

A hétgólos vezetés ellenére csaknem elúszott a győzelem.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában az egy héttel korábban idegenben magabiztosan legyőzött szlovén élcsapat látogatott az ilyenkor megszokott módon zsúfolásig megtelt Veszprém Arénába. A találkozó előtt a megjelentek egyperces néma felállással adóztak a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt klubalapító, dr. Fekete László emlékének.

Eleinte fel sem tűnt, hogy a hazaiak egyik legjobbja, Nagy László sérülés miatt ezúttal nem léphetett pályára. Zvizej találatával kezdődött az összecsapás, de veszprémiek hamar kétgólos előnyt szereztek, 3:1. Ezt az eredményt aztán gyorsan megduplázták (6:2) a csapatok. Hogy túlzottan ne lépjenek meg a helyiek, Matics-mester időt kért. Sokat ez sem segített rajtuk, tovább nőtt az előny, 8:3. Húsz perc elteltével a szurkolók nagy-nagy örömére már 11:4-et mutatott az eredményjelző tábla. Ekkor váratlanul leblokkolt a magyar bajnok, s a szlovének 12:10-re felzárkóztak. Szerencsére Iváncsik Gábor jóvoltából veszprémi góllal fejeződött be az első félidő, 13:10.

Fordulás után az első tíz percben felváltva estek a gólok, 19:16. Ekkor újabb - a korábbinál hosszabb - megtorpanás következett be: 21:20-nál a hazaiak spanyol szakvezetője egyekezett belenyúlni a meccsbe. Nem sok sikerrel, mert a befejezés előtt tíz perccel már egyenlő volt az állás, 22:22. Mi több, a folytatásban kétszer is "ott" volt az előny! Drámai küzdelemben (mindkét oldalon még a hetesek is maradtak ki) szerezte vissza a vezetés az MKB-MVM gárdája, 27:26. Az utolsó percben a vendégek türelemjátéka hetest eredményezett. Az időntúli büntetőnek Razgor állt neki, Alilovicsnak azonban még védenie sem kellett, úgy pattant a labda fölé... Némi szerencsével ugyan, de Carlos Ortega csapata a selejtezőcsoport hatodik meccsét is megnyerte.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 6. forduló: MKB-MVM Veszprém – Celje Pivovarna Lasko 27:26 (13:10). Veszprém, 5000 néző. V.: Cohen, Peretz (izraeliek). Veszprém: Fazekas – Iváncsik T. 6 (4), Sulics 4, Schuch, Ilics 4 (2), Terzics, Ugalde 4. Csere: Alilovics (kapus), Rodriguez 2, Gulyás 3, Pesics, Ruesga 2, Jamali 1, Iváncsik G. 1. Edző: Carlos Ortega. Celje: Lesjak – Marguc 6 (2), Zelenovics 6, Poteko 2, Lékai 2, Sliskovics, Zvizej 1. Csere: Skok (kapus), Skube 7, Ranevski, Zabics, Razgor 2. Edző: Vladan Matics.

A nap másik meccsén: Croatia Zagreb – Rhein-Neckar Löwen 24:28 (12:13). Már csütörtökön lejátszották: Szentpétervár – Zaporizzsja 18:24 (10:14) Az állás: 1. Veszprém 12 pont, 2. Löwen 9, 3. Zaporizzsja 7, 4. Celje 4 (159:161), 5. Zagreb 4 (161:171), 6. Szentpétervár 0.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.