Csaknem meglepetés a bajnokok ellenében

A hajrában a korábbi 1:5 után még 5:5 is volt az eredmény állása!
 
 

Csaknem meglepetés a bajnokok ellenében

A hajrában a korábbi 1:5 után még 5:5 is volt az eredmény állása!
 
 
 
 
 

Csaknem meglepetés a bajnokok ellenében

A hajrában a korábbi 1:5 után még 5:5 is volt az eredmény állása!

Hatalmas érdeklődés közepette, csaknem telt ház előtt lépett pályára a két együttes. A felfokozott kíváncsiság természetesen elsősorban a bajnokcsapat vendégszereplésének - akik nem is olyan régen még Portugáliában, a Bajnokok Ligájában képviselték a magyar szineket - szólt.

A találkozó kezdőrúgását az operációra váró kisfiú, Kis Bálint végezte el, akinek a megsegítésére akciót hirdetett a házigazda klub.

A várakozásnak megfelelően mindkét együttes felvállalta a nyíltsisakos támadójátékot: a kezdés után a Rába-partiak nagy bombával vezetést szereztek, de Finta nem sokkal később egyenlített, 1:1. Lendületben maradtak a győriek, egy perc alatt kétszer is betaláltak, s még tíz perc sem telt el, amikor már 3:1 volt az állás - oda. Nem álltak le a zöld-fehérek, s ennek a 12. percben már 4:1 lett a vége. Hiába cserélt kapust Madarász edző, Kasza is hamar kénytelen volt maga mögé nyúlni, 1:5! Már már mindenki katasztrófális vereségre gondolt a lelátón, szerencsére a pályán összekapták magukat a fiúk. A kapuba visszaállt Reveland tízméterest hárított, majd ugyanebből a rúgásfajtából Tatai kétszer is betalált, 3:5.

A szünetben a közönség elégedett dörzsölhette a kezét: érdemes volt kijönni erre a meccsre, mert igazi focit, s gólokat is láthatnak, s a bakonyiak visszajöttek a meccsbe...

Fordulás után pár perccel a kezdés után a spanyol Carlitos összeszedte második sárga lapját és a kiállítás sorsára jutott. Lendületbe jött a Veszprém, csupán a győri kapus remek védései tartották a lelket ebben az időszakban a bajnokcsapatban. Szabadfi lövése után ismét közelebb került a közönség által bíztatott hazai gárda az ellenfeléhez, 4:5. A rutinos győriek több helyzetek is kialakítottak, azonban ekkor Kasza is bizonyította képességeit. Félóra elteltével Finta pompás ballábas lövése után egyenlő (5:5) lett az állás: felcsillant a hatalmas meglepetés lehetősége. A folytatás azonban elmaradt, az ETO azonnal visszavette (5:6) a vezetést, s Bényiék hiába támadtak a hajrában olykor kapusokat is lehozva a pályáról, az utolsó pillanatban egyenlítés helyett újabb zöld-fehér gól állította be a végeredményt.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I., 13. forduló: 1. FC Veszprém – Rába ETO 5:7 (3:5). Veszprém, 1000 néző. V.: Kovács G. (Makk, Wittner). FCV: Reveland – Bényi, Tar, Marton, Szabadfi. Csere: Kasza (kapus), Finta, Tatai J., Boromisza G., Vas., Gulyás, Mudra Edző: Madarász János. Győr: Matkovics – Dróth, Lódi, Harnisch, Peczár. Csere: Fabio, Carlitos, Juanra, Bognár, Püspök, Bárdosi, Szűcs, Takács. Edző: David Madrid. Gólszerző: Finta (6., 33.), Tatai J. (20., 20.), Szabadfi (28.), ill. Dróth (3.), Carlitos (7.), Harnisch (8., 34,), Lódi (12,), Püspök (16.), Fabio (40.).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.