Könnyed győzelem Ausztrália ellen

Görbiczék 24 góllal verték a kengurukat a kézilabda világbajnokságon.
 
 

Könnyed győzelem Ausztrália ellen

Görbiczék 24 góllal verték a kengurukat a kézilabda világbajnokságon.
 
 
 
 
 

Könnyed győzelem Ausztrália ellen

Görbiczék 24 góllal verték a kengurukat a kézilabda világbajnokságon.

A Tunézia ellen szerencsés győzelmet arató magyar válogatott Ausztrália ellen szerepelt a szerbiai női kézilabda világbajnokság hármadik csoportkörében. Az ellenfelet egy-két kivételtől eltekintve amatőr játékosok alkották, így Hajdu János szövetségi kapitány bátran pihentethette Görbicz Antitát és Tomori Zsuzsát is. Nem kezdődött jól a találkozó, az 5. percben a kenguruk szereztek vezetést, sőt, Potocki bombájával már két gól volt az előnyük, 1:3.

Szucsánszki Zitának hetesből sikerült egyenlítenie, majd indítása után Vincze Melinda talált be, így a 12. percben vezetett először a magyar csapat, 4:3. El is kezdték növelni előnyüket a lányok, hétig meg sem álltak, 14:7. Elől folyamatosan szép dolgokat mutattak, hátul azonban továbbra is tragikus volt a teljesítmény, Potocki hét(!) gólt vágott a kapuban teljesen hatástalannak bizonyuló Herr Orsolyának. Soós Viktória, Triscsuk Krisztina, Vincze Melinda és Bógnár-Bódi Bernadett góljainak köszönhetően azonban a szünetig egészen nyolc gólig hízott a különbség, 19:11.

A második félidőre már Görbicz és Bulath Anita is beállt, ami jelentős javulást hozott a magyar játékban. Egy Soós bombával kezdődött a 30 perc, majd Görbe remek passza után Vincze alakította ki először a tízgólos különbséget, 21:11. Ez folyamatosan nőtt, szebbnél szebb gólokkal, egy példa: Görbicz váratlanul alulról húzta fel a labdát a léc alá, 24:21.

Ráadásul a védelem is összeállt, arról nem is beszélve, hogy a Herrt váltó Kiss Éva lehúzta a rolót, gyakorlatilag minden lövést megfogott. Nyolc perc volt még vissza, amikor Görbicz hetesével kialakult a húszgólos különbség, és ekkor még csak kétszer landolt a labda a magyar kapuban, 33:13. A differencia a végéig csak nőtt, így a mieink a románoknál és a németeknél is több gólt lőve verték 39:15-re az ausztrálokat és a csoport élére álltak. De a java a TotalSport.hu információja szerint még csak csütörtökön kezdődik Románia ellen.

Jegyzőkönyv. D-csoport (Újvidék): Magyarország-Ausztrália 39:15 (19:11). A gólszerzők: Vincze 6, Soós 6, Triscsuk 5, Bognár-Bódi 4, Cifra 4, Szucsánszki 3/2, Görbicz 3/1, Kovacsicz 3, Szekeres 2, Bulath 2, Szamoránsky 1, ill. Potocki 8/1, Bentwitch 3, Thomas 2, Cook 1, Smiljanic 1.

A többi eredmény ebben a csoportban: Csehország-Tunézia 28:24 (15:14), Németország-Románia 26:23 (13:12).

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.