Csúnyán "leoltották" Szijjártó Pétert

Honnan szedi Orbán azokat a figurákat, akikkel körülveszi magát?
 
 

Csúnyán "leoltották" Szijjártó Pétert

Honnan szedi Orbán azokat a figurákat, akikkel körülveszi magát?
 
 
 
 
 

Csúnyán "leoltották" Szijjártó Pétert

Honnan szedi Orbán azokat a figurákat, akikkel körülveszi magát?

A Galamus hírportál nemzetközi sajtószemléje (Hungarian Spectrum) során Szijjártó Péter izraeli útja kapcsán azon töpreng, hogy honnan szedi Orbán Viktor azokat a figurákat, akikkel körülveszi magát.

A Fidesz világában sztárok jönnek és mennek, de talán a külgazdasági államtitkár felemelkedése volt a leglátványosabb. Ám nem valami szép képet fest róla, a főnökéről, valamint a pártról az a levél, amelyet válaszul írt, miután Bajnai Gordon 2009-ben felkérte Orbán Viktort, hogy vitassák meg az akkori miniszterelnök tervezett gazdasági programját. Tavaly azután rábízták a teljes magyar külpolitikát és a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatokat. A jelek szerint azonban soványak a keleti nyitás eredményei. A tárgyalásokon hátráltató tényező lehet, hogy Szijjártó nem úgy néz ki, mint egy komoly, értelmes férfiú, inkább olyan, mint egy punk.

Munkájának hatékonyságáról sokat elárul, hogy Jeruzsálemben például felajánlotta: Izrael vegye igénybe azt a gáztároló-kapacitást, amelyet a magyar állam éppen most vett meg a németektől messze értéken felül.

Majd miközben odahaza megszületett a megállapodás a Gazprommal, Szijjártó Izraelben arra panaszkodott, hogy Magyarország függő helyzetben van az orosz gáztól.

Továbbá nem túl jó időzítéssel kitüntette a Teva gyógyszergyár nemrég leváltott vezérigazgatóját. Viszont a Jerusalem Postnak adott nyilatkozatból a magyar közönség végre biztosan tudhatja: Orbán Viktor 60-70 százalékra akarja növelni Paks részesedését a magyar áramellátásban, jóllehet Európa többi része minimum csökkenteni kívánja a nukleáris energia részarányát.

Arról is beszélt, hogy Magyarország „erőteljesen felkarolja keresztény örökségét”. Ez alighanem mély benyomást keltett Izraelben, ahol könnyen arra a következtetésre juthattak, hogy ha egy nemzet keresztényként határozza meg önmagát, akkor lehetséges, hogy a nem keresztényeket nem tekinti e nemzet részének. A Galamus hírportál szerzője ezek után csak arra kíváncsi, meddig fog kitartani Orbán környezetében a „csodagyerek”.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.