Szeretetkatarzis a Petőfi Színházban

Hatalmas sikert aratott a premieren a Légy jó mindhalálig musical.
 
 

Szeretetkatarzis a Petőfi Színházban

Hatalmas sikert aratott a premieren a Légy jó mindhalálig musical.
 
 
 
 
 

Szeretetkatarzis a Petőfi Színházban

Hatalmas sikert aratott a premieren a Légy jó mindhalálig musical.

Kocsák Tibor zeneszerző is megjelent a Légy jó mindhalálig című musical zúgó vastapsot és hatalmas közönségsikert hozó premierjén a Veszprémi Petőfi Színházban pénteki bemutatóján. A produkcióról elismeréssel szólt, szerinte szeretetkatarzist kaptak a nézők ezen az estén, az pedig különösen és mélyen meghatotta, hogy az előadást nemrég elhunyt szerzőtársa, Miklós Tibor emlékének szentelte a teátrum.

Oberfrank Pál igazgató és Tóth Loon rendező mellett Kocsák Tibor a színpadon köszönte meg az egész stábnak a magas színvonalú produkciót. Többek között arról beszélt, hogy az előadás szeretetereje adta a közönségnek azt a katarzisélményt, amellyel mindenki gazdagabbá vált,s erre biztos, hogy Miklós Tibor is büszke lenne.

- Nagyon megható, hogy szerzőtársamra így emlékezett a színház, köszönöm mindenkinek! A Légy jó mindhalálig az első önálló közös munkánk, gyakorlatilag ennek a musicalnek a születésével együtt váltunk elválaszthatatlan művészbarátokká, ezután írtuk sorban azokat a zenés játékokat, melyek a mai napig is szerepelnek a színházak műsorán.

- Ez a darab lassan klasszikussá válik, annyit játszották már itthon és külföldön. Miklós Tibivel mindig az volt a célunk, hogy az eredeti művek katarzisát tudjuk megmutatni az általunk írt darabokkal. Törekedtünk arra, hogy fajsúlyos, komoly irodalmi anyagot válasszunk alapnak és a musical hordozza az eredeti alkotás teljességét, nagy érzései, érzelmeit, gondolatait a zenében, a szövegben egyaránt. Nem olyan zenés darabakot akartunk írni, amelyek hasonlítanak a hamburgerekre, s gyorsan elfogyaszthatóak.

- A musical korunk népoperája. A történet a muzsikán keresztül a közönséghez olyan módon juthat el, amely megsegítheti az üzenetet, a mű valódi mondandóját. Móricz Zsigmond igényes és örök érvényű műve így is kiállta az idők próbáját. Lélektől lélekig darabnak hívom, hidat hozhat létre a regény és az előadás, a szereplők és a nézők, a felnőttek és a gyerekek között. Ennél nagyobb örömet pedig nem is kívánhatunk magunknak - mondta Kocsák Tibor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.