Sikeres volt a hazai "premier"

Új vezetés, edző és átalakult csapat mutatkozott be a régi szurkolótábornak.
 
 

Sikeres volt a hazai "premier"

Új vezetés, edző és átalakult csapat mutatkozott be a régi szurkolótábornak.
 
 
 
 
 

Sikeres volt a hazai "premier"

Új vezetés, edző és átalakult csapat mutatkozott be a régi szurkolótábornak.

Mintegy háromnegyed éves kihagyás után - felújították a Vetési Albert gimnázium tornacsarnokát - lépett hazai közönség elé a VESC NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. Az érdeklődés változatlan volt a sportág helyi hívei részéről. Régi ismerősök köszöntötték egymást a lelátón, s az időközben alaposan átalakult vezetőséget, az új szakvezetőt, s a szintén (sok szempontból kényszerüségből) megújult játékoskeretet.

Az első negyedben már látszott, hogy megváltoztak az erőviszonyok. A veszprémi egyetemisták csapata (három győzelem és hét vereség után) a tizedik helyről várta a hetedik helyezett, szintén egyetemista Rába-partiakat, akik öt győzelem és hat vereség után vágtak neki a tavaszi szezonnak. Ennek ellenére a bakonyiak biztos (21:13) vezetés birtokában várhatták a második tíz percet. Ebben az időszakban még meggyőzőbb volt a fölény (22:8), s ezt követően jelentős hazai előny birtokában vonulhattak hosszabb pihenőre a csapatok, 43:21.

Petőfi Áron, a helyiek új, hazai környezetben most debütáló fiatal szakvezetője fokozatosan játéklehetőseget biztosított a keret többi tagjának is. Ezért a harmadik etapban "csak" négy ponttal nyertek, majd az utolsóban még azt is "megegengedte", hogy a Rába-partiak további három ponttal csökkentsék a hátrányukat.

Jegyzőkönyv. VESC - SzESE 82:59 (21:13, 22:8, 20:16, 19:22). Veszprém, 200 néző. V.: Rein, Domokos, Mintál. VESC: Vertetics, Oltárczy, Szlávik, Czakó, Takács. Csere: Kovátc, Nagy, Sefcsik, Bagó, Hofmann, Soós-Nagy, Kelemen. Edző: Petőfi Áron. SzESE: Drevenka, Horváth, Péterfai, Papp, Gombás. Csere: Palatics, Káli, Vida, Gáll, Baruta, Erdész, Damm. Edző: Rátvay Tamás. A legjobb dobók: Vertetics, Takács 16-16, Oltárczy 13, Czakó 12, ill. Gáll 12, Baruta 8, Drevenka, Horváth, Papp 7-7.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.