Zsinorban a harmadik...

A második idei meccsüket is megnyerték a veszprémi fiúk.
 
 

Zsinorban a harmadik...

A második idei meccsüket is megnyerték a veszprémi fiúk.
 
 
 
 
 

Zsinorban a harmadik...

A második idei meccsüket is megnyerték a veszprémi fiúk.

A férfi kosárlabda NB I/B. nyugati-csoportjának tizenkettedik fordulójában a Soproni KC-Sportiskola - a nagynevű szakvezető, Patonay Imre dirigálta - együttesét fogadta a veszpémi egyetemisták csapata. Mint ismeretes, a gárda ősszel végig idegenben szerepelt, s ez alaposan rányomta bélyegét a szereplésükre. Ennek ellenére az utolsó fordulóban idegenben 80:67-re győztek Budafokon, s ez (valamint az, hogy a tavaszi meccseket már ismét a Vetési gimnázium csarnokában játszhatják) alaposan feldobta a hangulatot.

Az idei első összecsapáson győzelemmel mutatkoztak be kitartó törzsközönségüknek Petőfi Áron tanítványai, s a két nappal ezelőtti siker után a nézők hasonló jó eredményt vártak kedvenceiktől.

Az első negyed nem éppen a várakozásoknak megfelelően sikerült, a kezdeti hazai vezetés után a soproni fiatalok átvették a vezetést és ezt a szakaszt kétpontos előnnyel zárták, 21:23. A második etapban a vendéglátók ugyanannyi pontot dobtak, mint előzőleg, de jó védekezéssel 14 ponton tartották (23:14) a vendégeket, s így 44:37-es állásnál térhettek nagyszünetre a csapatok.

A harmadik negyedben vártozatlan volt a küzdelem képe, s ennek megfelelően ismét a VESC került ki győztesen a menetből: 18:11. A mérkőzés utolsó szakaszában - vélhetően a sok cserének - három ponttal kevesebben dobtak a hazaiak (17:20), de ez sem veszélyeztette a biztos győzelmet. Így a veszprémi gárda sorozatban már a harmadik győzelmét aratta!

Jegyzőkönyv. VESC - Soproni KC-Sportiskola 79:68 (21:23, 23:14, 18:11, 17:20). Veszprém, 200 néző. V.: Török, Magyari, Esztergályos. VESC: Vertetics, Nagy, Kováts, Czakó, Takács. Csere: Szlávik, Hoffmann, Oltárczy, Soós-Nagy, Kelemen, Faragó, Szeifert. Edző: Petőfi Áron. Sopron: Bus, Ruják, Rátvay, Török, Molnár. Csere: Nárai, Czérna, Szekeres, Farkas. Edző: Patonay Imre. A legjobb dobók: Czakó 25, Vertetics 18, Oltárczy 8, ill. Molár, Rátvay 18-18, Bus 12, Ruják 11.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.