Ronaldo az aranylabdás

Cristiano Ronaldo lett az aranylabdás – jelentették be Zürichben, a FIFA-gálán.
 
 

Ronaldo az aranylabdás

Cristiano Ronaldo lett az aranylabdás – jelentették be Zürichben, a FIFA-gálán.
 
 
 
 
 

Ronaldo az aranylabdás

Cristiano Ronaldo lett az aranylabdás – jelentették be Zürichben, a FIFA-gálán.

- Nincsenek szavak. Köszönöm a társaimnak, a madridi csapattársaknak, a portugál válogatottnak, meg természetesen a családomnak. Akik ismernek, tudják, hogy sokan segítettek: a menedzserem, az elnökünk és ne felejtsük Eusébiót. Valamint a kedvesemet és a fiamat is meg kell említenem. Köszönöm mindenkinek – mondta az MNO tudósítása szerint Ronaldo a díjjal a kezében.

A ceremónián először Zinadine Zidane „kihirdette” a FIFPro év csapatát: Neuer (Bayern München) – Lahm (Bayern München), Ramos (Real Madrid), T. Silva (Paris St. Germain), D. Alves (Barcelona) – Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Ribéry (Bayern München) – C. Ronaldo (Real Madrid), Ibrahimovic (Paris St. Germain), Messi (Barcelona).

Az év edzője Jupp Heynckes lett, aki tavaly minden rangos trófeát megnyert a Bayern Münchennel. A nőknél a német válogatott szövetségi kapitányát, Silvia Neidet választották meg a legjobbnak.

Sepp Blatter FIFA-elnök felkérésére a magyar miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója, Orbán Viktor – Júlio Cesarral karöltve – adta át az ötödik Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovicnak. A találat 2012. november 14-én született, amikor Svédország Angliával találkozott (4:2).

Amikor Pelé még aktív játékos volt, akkor nem kaphatta meg a díjat, mert csak Európában játszó futballisták részesülhettek az elismerésben. Ezt a hibát most orvosolták és egy tiszteletben Aranylabdát adtak át a Fekete Gyöngyszemnek.

Nadine Angerer, a német válogatott kapusa lett az év női játékosa. Angerer úgy nyert Európa-bajnokságot 2013-ban, hogy mindössze egy gólt kapott – a Norvégia elleni döntőben (1–0) ráadásul két büntetőt is megfogott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.