Gyurcsány: Mesterházy jó miniszterelnöke lesz az országnak

Az összefogás nem a múltról, hanem a jövőről szól - erősítették meg az ellenzéki összefogás szereplői.
 
 

Gyurcsány: Mesterházy jó miniszterelnöke lesz az országnak

Az összefogás nem a múltról, hanem a jövőről szól - erősítették meg az ellenzéki összefogás szereplői.
 
 
 
 
 

Gyurcsány: Mesterházy jó miniszterelnöke lesz az országnak

Az összefogás nem a múltról, hanem a jövőről szól - erősítették meg az ellenzéki összefogás szereplői.

Az MSZP, az Együtt-PM, a DK, és a Liberálisok vezetői közös sajtótájékoztatón jelentették be az ellenzéki összefogást: a lista élén Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány és Fodor áll.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke a kedd dél után kezdődött sajtótájékoztatón megköszönte partnereinek az együttműködést, akik – mint mondta – hajlandóak voltak áldozatokat vállalni. Mint mondta, Magyarországon ma szociális, gazdasági, demokratikus-jogállami válság van – ezekre a problémákra keresték a tartalmi és formai válaszokat. Az MSZP elnöke szerint valódi munkahelyekhez és európai bérekhez kormányváltásra van szükség, mint mondta, „van megoldás, amely biztonságos, igazságos, új magyar köztársaságot és jólétet hoz a magyar családoknak, embereknek.”

Hozzátette: korrekt, mindenki által támogatott megoldás született, megállapodtak az országos listában és a miniszterelnök-jelölt személyében is, az egyéni választókerületekben pedig egy demokratikus ellenzéki jelölt lesz, olyan, aki garantálni tudja a kormányváltó erők győzelmét. A kampány közös lesz, közös jelöltekkel – Mesterházy szerint ez garantálja a választási sikert.

A közös lista második helyén szereplő Bajnai Gordon kifejtette: amikor visszatért a politikába, elmondta, hogy kormányváltásra van szükség, de ennek elemi feltétele az összefogás. Az utolsó pillanatban sikerült megállapodniuk, mondta Bajnai, aki szerint visszaadták a reményt a választópolgároknak.

- Nekünk kellett megtenni a legnagyobb áldozatot – tette hozzá az Együtt-PM vezetője, aki szerint nehéz tárgyalásokon vannak túl, de minden területen kompromisszumra jutottak.

A közös országos listán a harmadik helyen szereplő Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke elmondta: olyan megállapodás született, amelynek céljaiért teljes erővel lehet dolgozni.

- Ez a megállapodás nem három párt megállapodása, hanem a sokszínű demokratikus ellenzék megállapodása – mondta. Szerinte a megállapodás nagy erénye, hogy tudott csatlakozni hozzá a Fodor Gábor vezette Liberális párt, és még Kuncze Gábor is elindulhat egyéni jelöltként.

- Mesterházy Attila kiváló vezetője lesz ennek a listának – mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint az MSZP elnökének a vezetésével jutottak el idáig, és „Attila” olyan erényeket mutatott meg a tárgyalások során, amely meggyőzheti a szavazókat, hogy jó miniszterelnöke lesz az országnak.

Fodor Gábor, a Liberális Párt elnöke az elmúlt három év kormányzásáról az ATV.hu szerint azt mondta, antiliberális kormányzás folyik, amin változtatni kell. A legfontosabb szerinte, hogy újra legyen egy olyan Magyarország, ami mellé oda tudnak állni „jó szívvel”.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.