Szemét a helyzet a Cserháton...

Ebben a helyzetben csak egy új városvezetés lehet a megoldás?
 
 

Szemét a helyzet a Cserháton...

Ebben a helyzetben csak egy új városvezetés lehet a megoldás?
 
 
 
 
 

Szemét a helyzet a Cserháton...

Ebben a helyzetben csak egy új városvezetés lehet a megoldás?

A megyeszékhely belvárosa rekonstrukciójának nevezett (behatárolt körzetű) látvány beruházásból kimaradt a Cserhát lakótelep. Veszprémnek az a része, amelyet elsőként keres fel, lát-tapasztal meg az, aki a királynék városába érkezik. Hiszen itt van az autóbusz pályaudvar, itt szállnak le a buszról a vasúton érkezók és általában itt parkolnak az autósok is.

S mit látnak, tapasztalnak először?

A Kossuth utca 21-es számú ház - közismert nevén: Lordok Háza... - egyik oldalán európai léptékű a környezet, gondozott-tiszta a térség. A másik oldalon viszont évek óta balkániak az állapotok. Amíg a szomszédos házak anyagi helyzetük arányában sorban cserélik ki az elavult vas nyílászárókat, helyettesítik a kornak megfelelő műanyagra, s festik-mázolják újra az épületeket, addig a lakótelep közterületei egyre elhanyagoltabb képet mutatnak. Az egykor vonzó, olykor szemet, hangulatot nyugtató fák, bokrok, zöld sávok gondozatlanok, a totális pusztulás képét nyújtják. S amíg a város vezetői - szavakban - a virágos Veszprémről szavalnak, addig a szemét ellepi a környéket. Nem véletlen, hogy az itt lakók körében gyakori a szóbeszéd: patkányok, rókák (!) járnak éjszakánként a kukák környékén...

Érdekes módon azonban ez eddig nem tűnt fel senkinek. Nincs egyetlen olyan (írott, vagy elektronikus) sajtóorgánum, amely felhívná a közegészségügyi szervek figyelmét erre a szomorú jelenségre. Meg az is kérdéses, hogy a város országgyűlési képviselője (Navracsics Tibor), esetleg a körzet önkormányzati képviselője (Némedi Lajos) egyáltalán járt-e már erre? S ha jártak is, akkor nyitott szemmel?

Pedig nagyon egyszerű lenne a megoldás. A városi "törvénygyár" oda hathatna, hogy a köztisztasági alkalmazottak ne csupán a látványberuházás terén, hanem a lakások környékén is takarítsanak. Egyébként az egymillió új munkahely teremtését azzal is lehetne segíteni, ha néhány munkanélkülit, vagy éppen hajléktalant anyagilag érdekelté tennék a rend fenntartásában...

Lassan egy éve, hogy a helyi kezdeményezések ellenére nem történik semmi. Szeptemberben egyébként volt egy "bejárás", aminek a végén az "illetékes" elvtársak 2013. novemberére megoldási javaslatok ígértek. Azonban impotenciájukra jellemző, hogy már 2014-et írunk, de még csak egy szerény jelzés sem érkezett részükről, miszerint egyáltalán foglalkoznának a sokakat rendkívüli módon érdeklő üggyel.

Ezért aztán egyáltalán nem meglepő, hogy a környékbeli lakosok közül egyre többen gondolják úgy: ebben az áldatlan helyzetben immár csak egy új városvezetés lehet a megoldás!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.