Félpénzen lett csődegyezség Pápán

Elvileg lesz lehetőség folytatni a húsipari tevékenységet.
 
 

Félpénzen lett csődegyezség Pápán

Elvileg lesz lehetőség folytatni a húsipari tevékenységet.
 
 
 
 
 

Félpénzen lett csődegyezség Pápán

Elvileg lesz lehetőség folytatni a húsipari tevékenységet.

Megszületett a csődegyezség a Pápai Hús 1913 Kft. és hitelezői között, a csütörtöki egyeztetésen a hitelezői igények 50 százalékát meghaladó kielégítéséről döntöttek - tájékoztatta Áldozó Tamás, Pápa polgármestere az MTI-t.

Úgy fogalmazott: olyan megoldás született, ami lehetővé teszi a húsipari tevékenység folytatását Pápa városában. Hozzátette: az önkormányzati tulajdonban lévő, jelenleg csődeljárás alatt álló gazdasági társaság csődegyezségi tárgyalásán a hitelezők több mint 80 százaléka megjelent, ami azt jelzi, hogy számukra is fontos a húsipari vállalat megmaradása.

A Pápai Hús 1913 Kft. 100 százalékos tulajdonában lévő, szintén csődeljárás alatt lévő Pápa-Ser Kft. is tanácskozott csütörtökön a hitelezőivel, a részvételi arány itt is meghaladta a 80 százalékot - közölte Áldozó Tamás.

A felek a fizetési határidő meghosszabbításáról döntöttek, ez azonban technikai jellegű határidő-hosszabbítás, hiszen a Pápa-Ser csődegyezsége nagymértéken függ a Pápai Húsnál született döntéstől - magyarázta a polgármester.

A húsipari társaság menedzsmentje arra törekszik, hogy a csődegyezségről szóló dokumentumokat mielőbb átadja az illetékes Cégbíróságra, és a hitelezők a lehető leghamarabb pénzükhöz jussanak - szögezte le Áldozó Tamás. A Pápai Hús 1913 Kft. július elején kért csődvédelmet, miután hónapok óta nem tudta kifizetni beszállítóit.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.