Egy pont kell az elsőséghez

A Veszprém nagy csatában ikszelt a Löwen elleni rangadón.
 
 

Egy pont kell az elsőséghez

A Veszprém nagy csatában ikszelt a Löwen elleni rangadón.
 
 
 
 
 

Egy pont kell az elsőséghez

A Veszprém nagy csatában ikszelt a Löwen elleni rangadón.

Egyedüli csapatként a férfi kézilabda BL-ben az MKB-MVM Veszprém még pontot sem veszített ebben az évadban. És ezt a jó sorozatot ezúttal sem akarta megszakítani a magyar bajnok, amely ráadásul egy győzelemmel a csoportelsőségét is bebiztosíthatta volna.

A Carlos Ortega vezette gárda végül 25:25-ös döntetlent játszott a Rhein-Neckar Löwen otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában. A kiélezett rangadón sokáig a magyar bajnok vezetett, de a hazaiak a végén (is) egyenlítettek.

Az első tíz percben a Veszprémnek kellett futnia az eredmény után, Momir Ilics révén azonban tartotta a lépést a magyar együttes a Löwennel. Negyedóra elteltével aztán magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat, ám az Uwe Gensheimer vezette Löwen nem adta fel a küzdelmet. Miért is tette volna?

Sőt, a hazaiak szélsője a 26. percben egyenlített. A végszó azonban Ilicsé volt – legalábbis az első félidőben, a 28. percben szerzett góljával a Veszprém vezetett a szünetben, 12:13.

Az Ilics vezérelte Veszprém tartotta az előnyt a második félidő elején, ám a 35. percben a parádés formában játszó Gensheimer megszerezte nyolcadik gólját a találkozón, és ezzel 15:15-re egyenlített.

A következő percekben Nagy László többször is betalált, és a 38. percben óriási átlövésével már háromgólos volt a veszprémi előny.

A hazaiak viszont egy percig sem adták fel a meccset, és Alexander Petersson 19:19-re egyenlített. Carlos Ortega időkéréssel rázta fel a csapatát, ami hatásosnak bizonyult, ismét a magyar együttes került lépéselőnybe a rendkívül kiélezett összecsapáson.

Nagy László találatára hetes góllal válaszolt a Löwen öt perccel a vége előtt (24:24), majd Renato Sulic lövése csorgott be kissé szerencsés körülmények között. A hazaiak időkéréssel készültek fel a végjátékra.

A Löwen a végén egyenlített, míg az NSO tudósítása szerint a Veszprém már nem tudott betalálni az időn túli szabaddobásból, így 25:25-ös döntetlen lett a találkozó vége.

Jegyzőkönyv. Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, nyolcadik forduló: RN Löwen (német) – MKB-MVM Veszprém 25:25 (12:13). Mannheim, 10 000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek). Löwen: Landin – Groetzki 2, Petersson 2, Schmid 3 (3), Myrhol 3, Ekdahl, Gensheimer 10 (2). Csere: Sztojanovics (kapus), G. Guardiola 1, Manojlovics, I. Guardiola 1, Gorbok 3. Edző: Gudmundar Gudmundsson. Veszprém: Alilovics – Gulyás P. 1, Sulics 5, Nagy L. 2, Ilics 11 (2), Terzic, Chema Rodríguez 2. Csere: Fazekas (kapus), Ugalde 3, Iváncsik G., Vilovszki, Schuch, Ruesga 1, Mocsai, Iváncsik T. Edző: Carlos Ortega.

További eredmények a csoportból: CO Zagreb – Motor Zaporizzsja 33:27 (16:16), Szentpétervár – Celje PL 29:29 (16:13).

Az állás az utolsó forduló előtt: 1. Veszprém 15, 2. RN Löwen 12, 3. Celje 7 (214-210), 4. Zaporizzsja 7 (224-244), 5. Zagreb 6, 6. Szentpétervár 1 ponttal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.