Rendőrt hívtak...

Nem engedték be Bajnaiékat, mégis bementek.
 
 

Rendőrt hívtak...

Nem engedték be Bajnaiékat, mégis bementek.
 
 
 
 
 

Rendőrt hívtak...

Nem engedték be Bajnaiékat, mégis bementek.

Nem akarták beengedni be szombaton a fóti Fáy András általános iskolába barátságos focimeccsre érkező politikusokat, köztük Bajnai Gordont, az Együtt-PM szövetség vezetőjét, valamint a nézőket és az újságírókat sem - jelentette az MTI tudósítója. A pár tucat ember a portást félrenyomva mégis bement, mondván: érvényes szerződése van a helyi teniszklubnak a tornaterem bérlésére az iskolával.

Ezt az intézmény alkalmazottja az igazgatóra hivatkozva cáfolta, majd rendőrt hívott. A rövid időn belül kiérkező járőrök ellenőrizték a terembérleti szerződést, amelyet rendben találtak, majd meghallgatták a portásnőt, illetve néhány jelenlévőt, azután távoztak.

Bajnai Gordon a történteket a meccsre érkező játékosoknak, érdeklődőknek, újságíróknak a még zárt kapuk előtt állva úgy kommentálta, mint látható, Fóton is megérett a helyzet a változtatásra, olyan polgármester kell a település élére, aki az ellenfelet is becsüli. A hatalommal való visszaélésre példának állította, hogy „ellenfelei" az abonyi kampánygyűlése előtt körbetelefonáltak az érdeklődőknek azzal, egy órával később kezdődik a program, emiatt hatvan ember egy órát késett.

Bajnai Gordon az iskola előtt arról beszélt, hogy „egy normális országban" a választás a demokrácia közös ünnepe, de az országjárásán és az általa szombaton Fóton tapasztaltak azt mutatják, hogy Magyarországon sok mindent „a fortélyos félelem" igazgat, nem ritka a megfélemlítés, és az sem, hogy fideszes vezetők visszaélnek a hatalmukkal.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.