Hagyomány lehet az életmentő akcióból

Élesék, Csík Feriék kései utódai felkarolták a foci-kézilabdameccsek ötletét.
 
 

Hagyomány lehet az életmentő akcióból

Élesék, Csík Feriék kései utódai felkarolták a foci-kézilabdameccsek ötletét.
 
 
 
 
 

Hagyomány lehet az életmentő akcióból

Élesék, Csík Feriék kései utódai felkarolták a foci-kézilabdameccsek ötletét.

A veszprémi kézilabdázók legidősebb hívei talán még emlékeznek arra, hogy Kiss Szilárd, Kaló Sándor edzők (s utódaik) idejében az edzések előtt milyen ádáz csatákat vívtak Németh Csabáék, Éles Józsefék, Csoknyai Istvánék - hogy csak a legkiválóbbakat említsük - a focilabdával, s nem mellesleg egymással. Aztán ebből a jó szokásukból később lett is csata a Kiss József vezette akkori NB I-es labdarúgókkal. Az utódok pedig idén megpróbálkoztak azzal, hogy ebből hagyomány legyen[p].

A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára felajánlva a rendezvény teljes bevételét![/p]

Szorgos előkészületek után pénteken délután aztán az egykor nagy csaták helyszinén, a Március 15-e úti csarnok (ma a futsalosok otthona) küzdőterére vonult az MKB-MVM Veszprém kézilabda bajnokcsapata és az 1. FC Veszprém NB I-es, az alapszakasz végén harmadik helyezett futsal gárdája.

Ugyan eredményt nem jegyeztek, de a hitelesség kedvéért azért írjuk le: Jónás Áron, a futsalosok tartalékkkapusa érte el az első gólt, rögtön felavalva ezzel a másik oldalon kapusként bemutatkozó Nagy Lászlót...

Az összecsapás - az efajta bemutatók koreográfiája szerint - maga volt a móka, kacagás. Mindkét sportág képviselői nagyszerűen parodizálták ellenfeleik játékát. De hogy azért mindkét oldalon akadtak, akik akár komolyabb szinten is "átigazolhatnának", annak bizonyítékaként gyakran csattant a taps is egy-egy ügyesebb megoldás, akció nyomán. Ahogy azonban eredményt nem jegyeztek, úgy ne emeljünk ki senkit sem a legjobbak közül...

Szünetben aztán felvonultak látványos koregráfiájukkal a pom-pon-os lányok, valódi (foci)labdaművész is bemutatta tudását és akinek a büntetőrúgásokhoz akadt kedve, az azt is megtehette. Fazekas Nándival szemben futsal-, Reveland Zoli ellenében természetesen kézilabdával kellett megcélozni a kaput.

Fordulás után - ha lehet - még bonyolultabb lett a "küzdelem" képe. A jégkoronghoz hasonlóan alkalmi, variált sorok igyekeztek szórakoztatni a nézőket, gyarapítani a gólok számát. Az első kézilabdás-futsal "derbi" végül aztán osztatlan sikert aratott a résztvevők és a nézők között.

Az eredményt takarja jótékony homály. Elég legyen annyi, hogy az alapítvány (a sajnálatosan gyér érdeklődés ellenére) 850 ezer forinttal gyarapodott. Kezdetnek ennyi persze mindenképpen elég, s hogy hagyomány lesz-e Éles Józsiék (bemelegítő) focijátékából, az jövőre eldől...

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.