„Április 6-ig kibírta, az a lényeg”

Pótlóbuszok jártak kedden délelőtt az M4-es metró teljes vonalán egy vonat meghibásodása miatt.
 
 

„Április 6-ig kibírta, az a lényeg”

Pótlóbuszok jártak kedden délelőtt az M4-es metró teljes vonalán egy vonat meghibásodása miatt.
 
 
 
 
 

„Április 6-ig kibírta, az a lényeg”

Pótlóbuszok jártak kedden délelőtt az M4-es metró teljes vonalán egy vonat meghibásodása miatt.

Műszaki hiba miatt mintegy fél órán át nem járt a 4-es metró, az utasokat pótlóbuszok szállították – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. A Kelenföld vasútállomást a Keleti pályaudvarral összekötő, március 28-án átadott 4-es metróvonalon a BKK tájékoztatása szerint 8.48 és 9.09 között állt a közlekedés.

A pótlóbuszok a metró valamennyi állomását érintették, a II. János Pál pápa tér kivételével. Utóbbi helyett a 7-es buszok a Huszár utca és a 923-as éjszakai buszok Blaha Lujza tér M megállóiban álltak meg.

A BKK Facebook-oldalán így kommentálták az utazók az esetet: „11 napot bírt hiba nélkül, én kevesebbre számítottam”, „Csak nehogy bezárják, mint a Várkert Bazárt”, „Április 6-ig kibírta. Az a lényeg.”, „Szerintem nem az a baj hogy leállt, hanem hogy ebben az országban minden kezd leállni...”

„Ha berakok egy »üzemzavar« feliratú cetlit a bérletem helyére, akkor kvittek vagyunk? Gyerekek, ha bárki így dolgozna, ahogy ti működtök, páros lábbal rúgnák ki az illetőt az első héten. Ez nem szolgáltatás, hanem egy groteszk vicc” – írta egy kommentelő.

Mások szerint a „nyafogókat” a rosszindulat hajtja: „Minden műszaki eszköznek lehetnek hibái, ráadásul ez egy komplikált új rendszer. Azért, mert elromlott egy vonat, még lehet, hogy nem kéne temetni az egész 4-es metrót...”, „Amikor átadták a 2-es metrót, akkor is volt ilyen, vagy a 3-as metrót, akkor is.”

Az utazók közül többek szerint azonban rosszul kezelte a BKK az előállt helyzetet: „A probléma nem azzal van, hogy megállt, mert ez megeshet, főleg próbaüzem alatt. Ami viszont szomorú, hogy sem az ellenőröknek, sem az információs pultnál ülő kollégáknak nem volt információja arról, hogy mikor és milyen pótlásra számíthatunk...” „Kelenföldön még híre sincs a pótlóbusznak!” „Amikor leszálltam a metróról, akkor szerintem nem mondták be azt, hogy pótlóbusz megy” – írta egy másik utazó.

Megint mások a próbaüzem alatti közlekedésszervezést kritizálták a 168 Óra Online cikke szerint: „Kedves BKK! A próbaüzem idejére igazán meghagyhattátok volna a 7E járatot Kelenföld vasútállomás–Újpalota, Nyírpalota viszonylatban. Aztán mikor megkapja a végleges működési engedélyt a 4-es metró, akkor lerövidítettétek volna a Blaha Lujza térig. Vagy legalább lett volna valami új viszonylat a buszoknál, ami Kelenföld vasútállomást köti össze a Keleti pályaudvarral.”

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.