„De ön honnan jött?”

Ötször kérdezte Orbán az újságírót...
 
 

„De ön honnan jött?”

Ötször kérdezte Orbán az újságírót...
 
 
 
 
 

„De ön honnan jött?”

Ötször kérdezte Orbán az újságírót...
A Bloomberg hírügynökség munkatársa azt kérdezte, nem gondolkodott-e a miniszterelnök a torz választási kampányszabályozás módosításán. Orbán szerint a vasárnapi eredménnyel Angliában 90 százalékot ért volna el a Fidesz. Tóth Zoltán választási szakértő szerint ez szakmaiatlan összevetés, amiért Orbán megbuktatnák az egyetemen. Simon Zoltán, a Bloomberg hírügynökség tudósítója azt mondta Orbán Viktornak a hétfői nemzetközi sajtótájékoztatón, hogy az EBESZ kritikája szerint jogosulatlan előnye volt a Fidesznek az ellenzékkel szemben, mert a választási rendszer torzíthatja az eredményt. A bírálatok fényében hajlandóak-e változtatni a választási kampány szabályozásában – kérdezte a miniszterelnöktől az újságíró. Orbán erre válaszul többször feltette neki a kérdést, hogy honnan jött? Majd ezt követően közölte, hogy ha a magyar rendszer olyan lenne, mint amilyen az Egyesült Királyságban van, akkor 90-92 százalékos győzelmet aratott volna a Fidesz. Tóth Zoltán választási szakértő megkeresésünkre azt mondta, hogy a kormányfő válasza szakmaiatlan volt. "A világban többféle választási rendszer van, és a választási rendszerek lényegi összefüggése egyértelműen kimutatható a pártrendszerekkel. A legnagyobb szakmai tévedés az, amikor az egyik választási rendszert egy másik állam pártrendszeréhez hasonlítjuk" - fogalmazott a szakértő, majd hozzátette az angol modellre utalva: "a két- két és fél pártrendszerekhez a többségi választási rendszerek a szakmailag indokoltak, a többségi választási szisztémák ezekben a pártrendszerekben arányos választási eredményt produkálnak".

- Ez az egyetem első évfolyamán buktató kérdés, nem szabad összekeverni - figyelmeztetett az ATV.hu cikke szerint Tóth Zoltán.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.