Büntetők után tovább él a dobogós remény

A továbbjutást eldöntő meccset pénteken Balmazújvárosban rendezik.
 
 

Büntetők után tovább él a dobogós remény

A továbbjutást eldöntő meccset pénteken Balmazújvárosban rendezik.
 
 
 
 
 

Büntetők után tovább él a dobogós remény

A továbbjutást eldöntő meccset pénteken Balmazújvárosban rendezik.

A futsal NB I. bajnoki elődöntőjének veszprémi (második) összecsapásán a sportág csemegéjét szolgáltatta a két együttes.

Az első, idegenben elveszített összecsapás után a vendégek Veszprémben is góllal kezdtek, de röviddel később Finta büntetőből egyenlített, 1:1. Negyedóra elteltével a vendégek már kettővel vezettek és a félidő hajrájában kapusukat is lehozva támadtak (a térdsérülés miatt hiányzó Reveland kapust és az eltiltott Tatait nélkülöző) FCV ellen. Ennek ellenére "csak" 1:3-at mutatott az eredményjelző tábla a félidőben.

Fordulás után (is) drámai csata zajlott a küzdőtéren. Tar szemfüles megoldásaival hat perc alatt egalizált a Madarász-csapat, 3:3. Vitatott góllal (a kapufáról lepattanó labda volt a vita tárgya) ismét a vendégek vezettek, majd újból utolérte ellenfelét a bakonyi gárda, 4:4. A hajrában újabb gólváltás (egy ide-egy oda) után 5:5-nél ért véget a mérkőzés.

A kétszer háromperces folytatásban Gált piros lappal kiállították, Finta büntetett: 6:5! (Először vezetett a mérkőzés során az FCV!) Sajnos a játékvezető a túlsó oldalon is befújt egy büntetőt, amit a rutinos újfaluiak szintén értékesítettek, 6:6.

Az első hibáig zajló büntetőpárbaj során mindkét együttes játékosai a hálóba lőtték a labdát, 8:8. Ekkor Boronissza Dániel kapufát lőtt, Schmidmayer azonban hárította a lövést, maradt a 8:8. Három-három sikeres akció után már 11:11-re állt a meccs! Ekkor a kapus Kasza vállt a meccs főszerepléjévé: a labda mögé állt és kíméletlenül bevarrta azt a kapuba, 12:11! Ezt követően ő állt a gólvonalra és kivédte a lövést! Ezzel el is dőlt: pénteken a veszprémiek utazhatnak a döntő, harmadik összecsapásra.

Jegyzőkönyv. Futsal NB I., eldöntő, második mérkőzés: 1. FCV – Berettyóújfalu 12:11 (1:3, 5:5, 6:5, 6:6, majd büntetőkkel: 6:5). Veszprém, 500 néző. V.: Antal, Baghy, Janitz. FCV: Schmidmajer – Bényi, Tar, Boromisza D., Szabadfi. Csere: Kasza (kapus), Finta, Boromisza G., László, Gulyás, Weisz. Edző: Madarász János. Berettyóújfalu: Tihanyi – Trencsényi, Lovas, Szabó P., Rábl. Csere: Mezei (kapus), Dávid R., Sánta, Siska, Nagy T., Gál I., Komáromi. Edző: Turzó József. Gólszerzők: Finta (7., 41.,) Tar (26., 26.), Boromisza G. (28.), Boromisza D. (36.), ill. Trencsényi (1.), Rábl (12., 32.), Sánta (13.), Nagy T. (27.), Lovas (47.)

A másik ágon a Rába 3:1-re megnyerte az Aramis ellen a második meccset is, s ezzel a győriek náér ott vannak a bajnoki döntőben.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.