"Nem kívánunk vitázni"

A Fidesz szóvivője szerint a szocialisták egyszer már megmutatták, milyen brüsszeli képviseletre képesek...
 
 

"Nem kívánunk vitázni"

A Fidesz szóvivője szerint a szocialisták egyszer már megmutatták, milyen brüsszeli képviseletre képesek...
 
 
 
 
 

"Nem kívánunk vitázni"

A Fidesz szóvivője szerint a szocialisták egyszer már megmutatták, milyen brüsszeli képviseletre képesek...

Hoppál Péter így reagált az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeinek pénteki sajtótájékoztatójára, ahol arról beszéltek, hogy a szocialista párt az EP-ben a gyermekéhezés és a gyermekszegénység megszüntetését, európai szintű minimálbért, a 25 év alatti fiatalok teljes foglalkoztatását és a női munka jobb megbecsülését tűzte ki feladatául.

A Fidesz szóvivője tájékoztatóján erre válaszul úgy fogalmazott: úgy tűnik, „a bukott baloldalon” a hatalmas vereségből sem tanultak semmit, hiszen „ugyanazok az emberek ugyanazokat a sületlenségeket és hazugságokat fújják”, mint az elmúlt kampányban.

A szocialisták korábbi brüsszeli politizálását Hoppál Péter úgy jellemezte: „Európa szégyenpadjára ültették Magyarországot”, hiszen hibás gazdaságpolitikájuk miatt az ország kilenc évig állt európai uniós eljárás alatt, amelyből a Fidesz-kormány vezette ki.

Emellett az MSZP-s EP-képviselők „nem egyszer tollba mondták, szinte szóról szóra diktálták a brüsszeli bürokratáknak a Magyarországot elítélő dokumentumokat” – mondta, hozzáfűzve: „köszönjük szépen, ebből a 2014 utáni EP-ciklusban már nem kérünk”.

A Fidesz szóvivője szerint miközben a szocialisták ma „béremelésről papolnak”, foglalkoztatásról beszélnek, aközben kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, csökkentették a fizetéseket.

- Ma a gyermekétkeztetésről beszélnek, krokodilkönnyeket hullajtanak, miközben kormányzásuk idején a töredékét fizették ki az erre szánt kormányzati támogatásoknak – tette hozzá.

Összegzése szerint Európának több józanságra van szüksége, és ezt legkevésbé a Szanyi Tibor által vezetett MSZP-s EP-lista szolgálhatja.

Felháborodását fejezte ki egyúttal azért, mert Szanyi Tibor a pénteki sajtótájékoztatón elcsalt áprilisi országgyűlési választásról beszélt.

Azzal kapcsolatban, hogy az Együtt-PM nyilvános vitára hívta az EP-választáson listát állító pártokat, Hoppál Péter reagálásában meddőnek nevezte az ilyen vitákat. Azt javasolta a kezdeményezőknek, hogy az emberekkel ismertessék meg az Európa-politikájukat és -programjukat, a Fidesz is így tesz.

- A választók bátran hagyatkozhatnak a tapasztalatukra arról, hogy kik segítették az EU-ban a magyar gazdaságpolitikát és a magyar érdekeket, és kik azok, akik ezzel szembementek – mondta.

Ezek alapján (a 168 Óra Online cikke szerint) közölte, nem kívánnak vitázni az Együtt-PM politikusaival: - Oszt' jónapot!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.