Szuperszombat az európai labdarúgásban

Bajnok lett az Atlético Madrid, kupagyőztes az Arsenal és a Bayern München.
 
 

Szuperszombat az európai labdarúgásban

Bajnok lett az Atlético Madrid, kupagyőztes az Arsenal és a Bayern München.
 
 
 
 
 

Szuperszombat az európai labdarúgásban

Bajnok lett az Atlético Madrid, kupagyőztes az Arsenal és a Bayern München.

Elég mozgalmas volt a szombat a nemzetközi labdarúgásban, a nyári világbajnokság miatt már május közepén véget érnek a bajnokságok és a kupaküzdelmek. Spanyolországban ezen a hétvégén rendezik az utolsó fordulót. A bajnoki döntőt, a Barcelona és az Atlético Madrid összecsapását pedig már tegnap lejátszották a Nou Campban.

Az inkább küzdelmes, mint látványos találkozón a Matracosok úgy értek el 1:1-es döntetlent, hogy az első félidőben két kulcsemberük, Diego Costa és Arda Turan is megsérült, ráadásul Alexis Sanchez szépségdíjas góljával még a Barca vezetett. Aztán jött a második felvonás és Godín fejese, az Atlético Madrid pedig 1996 után ünnepelhetett ismét bajnoki címet.

Szorosan ehhez az eseményhez kapcsolódik az, hogy a találkozót követően a Sport24.hu híre szerint bejelentette távozását Gerardo „Tata” Martino, a Barcelona vezetőedzője, aki azt mondta, a klubbal közösen döntöttek így. Egyelőre még nem nevezték meg az utódját, de a spanyol lapok Luis Enriquét, a Celta Vigo távozó trénerét emlegetik kitartóan.

Angliában megtört egy kilencéves rossz sorozat, újra révbe ért az Arsenal. Az Ágyúsok annak ellenére tudtak diadalmaskodni a Wembleyben rendezett FA-kupa döntőben, hogy a Hull City a 8. percben már 2:0-ra vezetett. Innen állt talpra a Senal, amely végül a hosszabbítás második félidejében csikarta ki a győzelmet Aaron Ramsey okos lövése nyomán. Arséne Wenger együttese 2005 után emelhette ismét magasba az FA-kupát.

Németországban is véget ért a klubszezon, a címvédő Bayern München és a Borussia Dortmund Berlinben mérkőzött meg a Német Kupáért. Az izgalmas összecsapáson a rendes játékidő nem hozott gólt – igaz Hummels fejese vélhetően áthaladt a gólvonalon –, majd a hosszabbításban a jól hajrázó Bayern két gólt is szerzett, ezzel a bajnoki cím után a kupagyőzelmet is elkönyvelhette.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.