Több mint tíz év után kiesés

Búcsúra kényszerült az élvonaltól a veszprémi női röplabdacsapat.
 
 

Több mint tíz év után kiesés

Búcsúra kényszerült az élvonaltól a veszprémi női röplabdacsapat.
 
 
 
 
 

Több mint tíz év után kiesés

Búcsúra kényszerült az élvonaltól a veszprémi női röplabdacsapat.

A röplabdasport a labdajátékok között a leggyengébb anyagi feltételek között működik hazánkban. Hasonló helyzetben szerepelt több mint egy évtizeden keresztül a megyeszékhelyen az NB I-es női szakosztály, a Veszprémi Egyetemi SC gárdája is. Ezért aztán talán nem is meglepő, hogy évek óra a kiesés ellen hadakoztak a lányok. A 2013/14-es bajnokságot végül osztályozós helyen zárták Holdinger Szilárd tanítványai.

A versenykiírás szerint a második vonal kelet-nyugat (Jászberény-Budaörs) párosításának győztese ellen kellett kellett (volna) kivívni a bennmaradást. Az első mérkőzésen idegenben léptek pályára a továbbra is roppant szűkös játékoskerettel szereplő bakonyiknak, de az első találkozón vereséget szenvedtek.

A visszavágó első szettje (-17) jelezte: a felfelé ívelő pályán lévő Budaörs csapata a korábbi szereplésének megfelelő módon természetesen az élvobnalba pályázik. Ennek ellenére a hazai környezet előnyét élvező (?) lányok "odatették" magukat és huszonkét pontig engedve ellenfelüket, életben tartották bennmaradási esélyeiket, 1:1.

A harmadik szettben eldőlt a nagy kérdés: a helyiek csupán huszonegyig jutottak (1:2), kiesett a gárda. A negyedik szettben azonban - nyilván csak becsületből - példaszeűen küzdöttek és kiegyenlítettk, 2:2. Az élvonalbeli utolsó szettben aztán összeroppant az együttes, s végül vereséggel búcsúztak az NB I-től.

Jegyzőkönyv. VESC - Budaörs 2:3 (-17, 22, -21, 17, -12). Veszprém, 50 néző. VESC: Molnár, Pintér, Dordzsceren, Jezerneczky, Poós, Környei. Csere: Földesi. Edző: Holdinger Szilárd.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.