A világbajnok spanyolok csúfos veresége

A mexikóiak, a hollandok és a chileiek is győzelemmel rajtoltak.
 
 

A világbajnok spanyolok csúfos veresége

A mexikóiak, a hollandok és a chileiek is győzelemmel rajtoltak.
 
 
 
 
 

A világbajnok spanyolok csúfos veresége

A mexikóiak, a hollandok és a chileiek is győzelemmel rajtoltak.

A 20. labdarúgó világbajnokság első teljes játéknapján három mérkőzést vívtak a csapatok. Az A-csoportban - a csütörtöki brazil-horvát nyitómérkőzés (3:1) után - lejátszották a Mexiko - Kamerun összecsapást is. Az első félidőben nem volt túl magas a játék színvonala, azonban Mexikó így is eljutott két gólig, ám a meccs kolumbiai játékvezetője, Wilmar Roldán egyiket sem adta meg – tévesen, egyik szituációnál sem volt les, ahogyan azt ő jelezte. Az afrikaiak is szereztek egy lesgólt, de az tényleg az volt, így ott joggal harsant fel a síp.

A második felvonásnak a mexikói játékosok úgy vágtak neki, mint akik függetleníteni tudták magukat a történtektől, a 61. percben pedig sikerült a vezetést is megszerezni, Peralta passzolta a hálóba a kapusról kipattanó labdát, 1:0. Kamerun csak nagyon későn, az utolsó tíz percben kezdett el hajrázni.

x

A B-csoport első találkozóján holland labdarúgó-válogatott 5:1-re legyőzte a címvédő spanyolokat a brazíliai világbajnokság második pénteki mérkőzésén, így alaposan visszavágott a négy évvel ezelőtti fináléban elszenvedett vereségért.

Az első félidőben Xabi Alonso ugyan még vezetést szerzett a spanyoloknak büntetőből. Innentől teljesen megváltozott a játék képe. A hollandok sorra vezették veszélyes akcióikat, a spanyoloknak nem volt ellenszerük, ennek következtében hamar kétgólos előnyre tettek szert a narancsmezesek. A címvédő ezután teljesen összeomlott, az Oranje pedig örömfocit mutatott be, Robin van Persie és Arjen Robben kétszer-kétszer, míg Stefan de Vrij egyszer talált be. Az 5:1-es végeredmény pedig a játék képe alapján a spanyolokra nézve még hízelgő.

x

A chilei válogatott a vártnál nehezebben, 3:1-re győzte le az ausztrál csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság pénteki játéknapján a B-csoport első fordulójában.

A dél-amerikai együttes 14 perc alatt kétgólos előnyre tett szert Alexis Sanchez és Jorge Valdivia révén, de Tim Cahill szépített a 35. percben, azonban az ausztrálok erejéből már nem futotta az egyenlítésre, sőt, a 92. percben Jean Beausejour végleg eldöntötte a találkozót.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.