Levelek a lövészárokból

A Veszprémi Petőfi Színház előadása Balatonfüreden.
 
 

Levelek a lövészárokból

A Veszprémi Petőfi Színház előadása Balatonfüreden.
 
 
 
 
 

Levelek a lövészárokból

A Veszprémi Petőfi Színház előadása Balatonfüreden.

A Levelek a lövészárokból című produkciót láthatják a nézők június 28-án (szombaton) este hét órakor Balatonfüreden a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ színpadán. A Veszprémi Petőfi Színház előadása az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából készült Kéri Kitty rendezésében. A rendhagyó est anyagát Nemlaha György szerkesztette korabeli levelezések, katonadalok, kuplék, dokumentumok újságcikkek alapján. A rendezvény esőhelyszíne a Kisfaludy Galéria.

Nemlaha György a XX. század egyik emlékezetes korszakából válogatott különböző alkotásokat, amelyeket jelentős személyiségek neve fémjelez. Így választotta ki Babits Mihály, Molnár Ferenc, Gyóni Géza, Emõd Tamás, Karinthy Frigyes, Gábor Andor, Nagy Endre, Juhász Gyula, Szirmai Albert, Reményik Sándor, Zerkovitz Béla műveit. Ezek az alkotók egy olyan fontos időszakot idéznek meg történelemből, amikor a magyar irodalom, a színház, a kabaré, az operett, a sanzon, a nóta tiszta forrásként adott békebeli reményt az embereknek. A produkció rendezője, dramaturgja Kéri Kitty, aki előadás látványvilágát is kialakította.

Az elődásban színpadra lép Szilágyi Tibor, Bajcsay Mária, Kőrösi Csaba, Trokán Anna, Haumann Máté, Halas Adelaida, Nagyhegyesi Zoltán, Dominek Anna, zenél Kaboldy András és Szalai Péter. A koreográfus Frank Róbert, a zenei vezető Fekete Mária, a rendezőasszisztens Madár K. Zoltán, a súgó Tóth Zsanett.

A Levelek a lövészárokból című előadás a következő évadban a Veszprémi Petőfi Színház műsorán szerepel.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.