Titus Andronicus Balatonfüreden

A Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka a Kisfaludy Galériában.
 
 

Titus Andronicus Balatonfüreden

A Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka a Kisfaludy Galériában.
 
 
 
 
 

Titus Andronicus Balatonfüreden

A Veszprémi Petőfi Színház vendégjátéka a Kisfaludy Galériában.

William Shakespeare Titus Andronicus című tragédiáját láthatják a nézőkjúlius 3-án (csütörtökön) este nyolc órakor Balatonfüreden, a Kisfaludy Galériában. A Veszprémi Petőfi Színház előadását Tandori Dezső fordítása alapján Kéri Kitty rendezte és dramatizálta, a címszereplő Szalma Tamás Jászai Mari-díjas színművész. A produkció a május végi főpróba után a következő évadban a teátrum kamaraszínpadának, a Latinovits-Bujtor Játékszínnek a műsorán szerepel.

William Shakespeare születésének 450. évfordulóját ünnepli a világ 2014-ben, ennek tiszteletére tűzi műsorra a veszprémi színház az angol drámaíró, költő, színész első tragédiáját. Olyan világban játszódik, ahol a gyilkosság, áldozat, csonkítás, nemi erőszak, terror, manipuláció, hataloméhség, hazugság, csalás, rasszizmus, diszkrimináció, kannibalizmus hívó szavak a történetben. Ahol mindenki, mindenáron beteljesíti bosszúját, még ha önmaga és családja áldozatul esik is.

A szereplők kizárólag az őket ért sérelmeket látják. Az elkövetett agressziót jogosnak, szükséges eszköznek tekintik. Az író nem véletlenül helyezte az ókori Rómába történetét, a Krisztus előtti időkbe. Ott nincs megbocsátás, megbánás, igazi bűnhődés és vezeklés sem. Egy ilyen világból nincs kiút, szükségszerű a szereplők és világuk teljes pusztulása - többek között ez szerepel az előadás rendezői ajánlójában.

A Titus Andronicusban 22 szereplő valamint kapitány, rokonok, hírnök, Róma népe van jelen. A veszprémi előadásban ezek eljátszására tíz színművész (Szalma Tamás, Király Attila, Palásthy Bea, Jaskó Bálint, Tóth Loon, Terescsik Eszter, Keresztes Gábor, Máté P. Gábor, Szűcs László, Módri Györgyi) és egy gyermekszereplő (Speier Farkas és Göndör Dávid váltott szereposztásban) vállalkozik egy érdekes látványvilágú játéktérben, amelyet a rendező talált ki.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.