Átadták a felújított művelődési központot

Május 22-ével befejeződött az Agóra program és a Veszprém Városi Művelődési Központ újra megnyitotta a kapuit.
 
 

Átadták a felújított művelődési központot

Május 22-ével befejeződött az Agóra program és a Veszprém Városi Művelődési Központ újra megnyitotta a kapuit.
 
 
 
 
 

Átadták a felújított művelődési központot

Május 22-ével befejeződött az Agóra program és a Veszprém Városi Művelődési Központ újra megnyitotta a kapuit.

A korszerű intézményt már a pünkösdi hétvégén birtokukba vehették a látogatók. A tíz hónap alatt teljesen megújult az épület külső része, valamint a belső terek. Az Agóra programhoz az Európai Unió 685 millió forintos támogatással járult hozzá. Az elkövetkezendő időben az itt működő művészeti csoportok és a civil szervezetek újra a birtokukba vehetik a kibővült közösségi tereket.

Az épület átadási ünnepségen megjelent és beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor európai uniós biztos. A politikus meggyőződése az, hogy egy művelődési intézmény megnyitása mindig annak a biztosítéka, hogy abban a városban a közművelődés és a kultúra is megújulhat.

Az agóra a történelemben mindig azt biztosíthatta, hogy az ott élők találkozhattak egymással és kicserélhették a gondolataikat. Így tudták megismerni a világ sokszínűségét. Itt szembesülhettek azzal is, hogy miben nem értenek egyet másokkal. Ahhoz, hogy véleménykülönbségek legyenek, meg kellett ismerni a mások által képviselt világnézeti elveket is. A politikus a reményét fejezte ki annak, hogy ez a hely a jövőben ehhez, az emberek közötti a párbeszédhez fog teret nyújtani.

Navracsics szerint kevesen mondhatják el Európában azt, hogy egy ilyen lélekszámú városban, ilyen tartalmas és sokszínű kulturális élet zajlik. A most átadásra kerülő kulturális intézmény, ezt a színt fogja gyarapítani.

Porga Gyula polgármester meggyőződése az, hogy nem csak a várost kell építeni, hanem a városban élő közösséget is. Ez az intézmény a jövőben a közösségek építését fogja szolgálni azt, hogy az eddig meglévő civil és kulturális közösségek megújuljanak, erősödjenek.

A polgármester megköszönte a Honvédelmi Minisztériumnak, hogy az épületet ingyen átadta a városnak. Úgy érzi, hogy az intézmény jó kezekbe került és tovább viszi azokat az értékeket és szellemiséget, amit a helyőrségi klub ebben a városrészben képviselt. A jövőben az épület a város igazi kulturális központja lehet.

Az intézmény vezetője Naveda Amália, megköszönte mindenkinek a munkáját, aki segített abban, hogy az intézmény mostanra megújulhasson. A korszerűsítés azt is jelenti, hogy az itt működő csoportok új lehetőségekkel tudnak majd rendelkezni. Az Agóra zárása, egyben egy új intézmény megnyitását jelenti.

Az ünnepség végén, a korszerűsített színpadon a Veszprém – Bakony Táncegyüttes adott fergeteges műsor.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.