Az életet sportszerűen kell megélni

Vasárnap Simicskó István honvédelmi miniszter zárta az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság magyarországi versenyét.
 
 

Az életet sportszerűen kell megélni

Vasárnap Simicskó István honvédelmi miniszter zárta az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság magyarországi versenyét.
 
 
 
 
 

Az életet sportszerűen kell megélni

Vasárnap Simicskó István honvédelmi miniszter zárta az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokság magyarországi versenyét.

Az 57. CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságnak a 2017-es évben Magyarország adott otthont. A szervezők a verseny helyszínéül a Balatonakarattyán lévő HM Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központot választották.

A katonai csapatoknak meghirdetett világbajnokságra 27 ország 337 versenyzője regisztrált. Négy kontinensről jöttek katona csapatok Chilétől Zambián keresztül Indiáig. A verseny a férfiaknál hosszú- 11,5 kilométer - valamint rövidtávon - 4,6 kilométer - a nőknél csak a rövid távon lett kiírva. Az országok végső sorrendjét az elért egyéni és a csapat eredmények alapján hirdették ki.

A CISM Katonai Mezei Futó Világbajnokságát legutóbb 2014-ben rendezték meg. A CISM elnöksége az idei rendezvényt úgy minősítette, hogy a magyarországi az elmúlt 10 év legtöbb nemzetet vendégül látott versenye volt. A magyar szervezőktől egy kiváló rendezést vártak, amit a külföldi szakemberek szerint a látottak felülmúltak.

A CISM elnöke azt hangsúlyozta, hogy ezen a rendezvényen a legfontosabb az, hogy itt sok olyan ország versenyzője volt jelen, akik között egymástól elválasztó nagy világnézeti, élet-színvonalbeli különbségek vannak. A sport, a küzdelem ezeket a különbségeket eltörölte. Az itt versenyzők ezen a versenyen a sport és a béke iránti elkötelezettségüket bizonyították be.

A rendezvényt Simicskó István honvédelmi miniszter zárta. Beszédében hangsúlyozta, hogy az emberi élet legfontosabb feladata az önmagunk megismerése. Ennek a megismerésnek a legjobb eszköze a sport. A versenyzés viszont megmérettetése az egyén teljesítményének. A megmérettetés mellett nagyon fontos az, hogy az itt induló csapatok tanúbizonyságot tettek barátságból, sportszerűségből, és az egymás iránti tiszteletből.

A honvédelmi miniszter megköszönte a versenyzők sportszerű hozzáállását, és a szervezők mindenre kiterjedő figyelmét azért, hogy ez a magyarországi rendezvény ilyen jó hangulatban érhetett véget.

A férfiak versenyében Algéria Franciaország párbaj alakult ki. Végül Algéria hét éremmel – szemben a második helyezett Franciaország hat érmével - elnyerte a szuperkupát.

Eredmények. Férfi hosszú távon első: Ali Guerine Algéria, második: Khireddini Bourouina Algéria, harmadik Charles Ogari Franciaország.

Csapatban első helyezett: Algéria, második helyezett Franciaország, harmadik helyezett Lengyelország.

Férfi rövid távon első helyezett Djilali Bedrani Franciaország, Rabah Aboud Algéria, harmadik helyezett Hichem Bouchicna Algéria.

Csapatban első Algéria, második Franciaország, harmadik Olaszország.

A nők versenyében első helyezett: Birca Roxana Románia, második Katarzyna Kowalska Lengyelország, harmadik Cristina Simion Románia.

Csapatban első Franciaország, második Lengyelország, harmadik Olaszország.

A magyar katona futók az erős középmezőnyben végeztek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.