Príma elismerések Veszprémben

A megyeháza Szent István termében adták át a VOSZ Veszprém Megyei Príma Díjait.
 
 

Príma elismerések Veszprémben

A megyeháza Szent István termében adták át a VOSZ Veszprém Megyei Príma Díjait.
 
 
 
 
 

Príma elismerések Veszprémben

A megyeháza Szent István termében adták át a VOSZ Veszprém Megyei Príma Díjait.

Az ünnepségen résztvevő meghívottakat Gazsi Attila, a VOSZ Veszprém Megyei titkára köszöntötte.

Beszédében annak a meggyőződésének adott hangot, ez a díj kiváló lehetőség arra, hogy megkeressék azt, ami helyben összeköti a gazdaságot, a tudományos és a művészeti élet kiváló képviselőivel.

A művészet minden korban egy csodálatos összhangot teremtett a társadalom többi szereplőjével és erre az összhangra van szükség a mindennapjainkban is.

A Príma Díj, a vállalkozói szféra elismerése, a közéletben kiemelkedőt alkotók felé. A titkár szerint meg kell ismerni azokat, akik közöttünk élnek és a tehetségüknél fogva maradandót alkotnak. Ennek a díjnak az évek során már jelentős értéke lett és a napjainkban az is nagy megtiszteltetés, ha valaki jelölté válhat.

A Veszprém Megyei Príma Díj közönségdíját vehette át az Ajka Város Bányász Fúvószenekara.

A Magyar Képzőművészet Veszprém Megyei Príma Díját, Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója kapta.

A Magyar Tudomány Veszprém Megyei Príma Díját, dr. Vonderviszt Ferenc, a Veszprémi Pannon Egyetem, bio-nanorendszerek kutatásával foglalkozó munkatársa kapta.

A Magyar Zeneművészet Veszprém Megyei Príma Díját, Kalló Zoltán Henrik prímás, zenekarvezető kapta.

Az ünnepségen részt vett és köszöntő beszédet mondott a díj alapítója, Demján Sándor vállalkozó.

A vállalkozó szerint a világ tele van csodákkal, amelyek felfedezése a fiatalok feladata, azoké a tehetséges fiataloké, akik egy –egy településen vannak jelen.

Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy az értékeket teremtő embereket bemutassák azokat, akik a közvetlen környezetünkben találhatók meg. Magyarország akkor tud csak igazán újra erőssé válni, ha ezeket az emberi értékeket felfedezi és másoknak és az utána következő nemzedéknek megmutatja azt. Ez adhat példát a fiataloknak ahhoz, hogy átlagon felül teljesítsenek akár a sportban, a tudományban, vagy a művészetben.

Demján Sándor Veszprémmel kapcsolatban kiemelte. A megye, a Bakony és a Balaton miatt csodálatos természeti adottságokkal rendelkezik, amelyeket meg kell óvni és tovább kell adni az utókornak. Veszprém még abban is szép példát tud mutatni, hogy a gazdaság, tudomány, oktatás és kultúra összefogása hagyományokkal rendelkezik, ami egyben a jövő fejlődésének záloga is lehet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.