Veszprém 2013-ban

Néhány felvétel Veszprém város elmúlt évi eseményeiből.
 
 

Veszprém 2013-ban

Néhány felvétel Veszprém város elmúlt évi eseményeiből.
 
 
 
 
 

Veszprém 2013-ban

Néhány felvétel Veszprém város elmúlt évi eseményeiből.

Az év során az itt lakóknak és a városba érkező vendégeknek sok kellemetlenséget okozott a belvárosban zajló rekonstrukciós munka.

Az új kulturális létesítmény, a Hangvilla építése is ezzel egy időben zajlott.

A közlekedés szempontjából lényeges kérdés volt a belvárosban elkészült körforgalmi csomópont megépítése. Februárben ez a létesítmény átadásra került.

A város nagyon híres a fesztiváljairól, amelyek kora tavsszal kezdődnek és késő őszig tartanak. Szinte minden hétvégére esik egy-egy rendezvény. Idény rendezték meg először a Bor-Blues-Böllér fesztivált, ahol töpörtyű sütő verseny is volt.

Ezt követték a már sok éve tartó, nemzetközileg is elismert fesztiválok, bemutatók. Ilyen hagyományai vannak a Gizella Napoknak.

Tizenötéves múltra tekint vissza a nemzetközi gyermekművészeti fesztivál, amelyet két részletben, tavasszal és öszel rendezték meg.

A nyáron újra a városba látogattak a Harley fesztivál motorosai.

Ebben az évben a város vezetése csupán néhány napra engedte ki a város irányítását a kezéből. Kénytelen volt megtenni, mert az egyetemi ifjúság jeleöltjei elsöprő választási eredményt értek el.

A HM VERGA Zrt. idén több mint 500 millió forintot költött közjóléti célú beruházásokra és adományokra.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.