Átadták a járási hivatal új épületét

Az építők ünnepélyes keretek között adták át a hivatal új épületét, ezzel megkezdődhet a költözés.
 
 

Átadták a járási hivatal új épületét

Az építők ünnepélyes keretek között adták át a hivatal új épületét, ezzel megkezdődhet a költözés.
 
 
 
 
 

Átadták a járási hivatal új épületét

Az építők ünnepélyes keretek között adták át a hivatal új épületét, ezzel megkezdődhet a költözés.

A két milliárd forintos kiemelt állami támogatásból megépült két műemléki épületet az építők az előre kitűzött határidőre újították fel. Az eddig hat helyen működő kormányhivatalokat hamarosan egy helyen kereshetik fel az ügyeiket intéző állampolgárok. Egy kibővített funkciója is lesz az épületnek, mert itt kap helyet a fogyasztóvédelem, amely egyébként nem része a járási hivatalnak. Az új hivatal előnye az, hogy közel van a busz pályaudvarhoz, ami a vidékről érkezők számára nagyon kedvező.

Kovács Zoltán kormánymegbízott az ünnepi beszédében felelevenítette a két kúria történetét. A téren a XIX. század elején három lakóház épült, ebből kettő maradt meg. Az egyik a Balassa -Cseresznyés, a másik Rosos- kúria néven vált ismertté. A két épület hosszú évtizedekig lakóépületként funkcionált és a háború után mindkettőt irodaházként üzemeltették.

A közigazgatási reform részeként került sor állami támogatással az épületek hivatallá történő átalakítására azért, hogy állampolgárok egy helyen, minél gyorsabban és hatékonyabban tudják az ügyeiket intézni.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes azt emelte ki, hogy „hagyomány és megújulás”, ez volt a vezérelv akkor, amikor belekezdtek a közigazgatás átszervezésébe. Azok az átszervezési kísérletek, amelyek a hagyományokat nem vették figyelembe eddig meg is buktak. Alacsony hatékonysággal tudtak csak működni és nem nyerték el a polgárok bizalmát sem.

A programhoz hagyományt lehetett meríteni a magyarság ezer éves tapasztalataiból. 2010-ben ugyanakkor azt a célt is kitűzték, hogy meg kell újulnia magyar államnak. Ennek része az, hogy a közigazgatást közelebb kell vinni a polgárokhoz és meg kell felelni a modernkor kihívásainak. Így olcsóbban, de gyorsabban lehet az ügyeiket elintézni.

A miniszterelnök-helyettes szerint a hagyomány és a megújulás szemléletes példája az új járási hivatal, mert küllemében a hagyományt viszi tovább, kötődik Veszprém kétszáz évvel ezelőtti polgári hagyományaihoz. A megújulással hivatal a járásban élő polgárokat szolgálja ki, a megfelelően felkészített előadóival és a kor színvonalán álló technikai eszközeivel.

Az ünnepi beszédeket követően átvágták a nemzetiszínű szalagot és a meghívott vendégek megtekinthették a két épületet, az új kiszolgáló irodákat és termeket.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.