Jótékonysági rendezvény az újszülöttekért

Jótékonysági Gálát rendeznek Veszprémben, melynek a teljes bevételét a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kapja meg.
 
 

Jótékonysági rendezvény az újszülöttekért

Jótékonysági Gálát rendeznek Veszprémben, melynek a teljes bevételét a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kapja meg.
 
 
 
 
 

Jótékonysági rendezvény az újszülöttekért

Jótékonysági Gálát rendeznek Veszprémben, melynek a teljes bevételét a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kapja meg.

Veszprém két népszerű csapata az MKB-MVM Veszprém valamint a FUTSAL CLUB Veszprém, kispályás fociban csapnak össze. A Március 15-i úti sportcsarnokba várják március 14-én 17 órára a sportot szerető és adakozni tudó veszprémieket.

Az összecsapás néhány show elemmel is színesítve lesz, mert bemutatkoznak a két csapat pom pom lányai és a második félidőben pályára lépnek az úgynevezett, „titkos sztárok” is. Jegyek már a hétvégén kaphatóak lesznek a Veszprém Aréna pénztáraiban.

Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes közvetlenül is megtapasztalhatta, hogy az edzésen a veszprémi kézilabda csapat legkedvencebb elfoglaltsága a kispályás foci. Egy beszélgetés során merült fel az, hogy mi lenne, ha Veszprém két neves sportklubja a közönség előtt egy különleges mérkőzés keretében is találkozna.

A miniszterelnök-helyettes szerint a városban egy ilyen esemény nagy érdeklődést válthat ki, ezért jött az a ötlet, hogy a bevételt fordítsák jótékonysági célra. Egyetértés volt abban is, hogy ezt egy olyan alapítványnak kell felajánlani, akik sokat tesznek az egészségügyért, a gyógyító munkáért. Veszprémben ennek az elvárásnak a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány maximálisan megfelel. Az ötlet gazdái úgy gondolták, hogy siker esetén ezt az összecsapást hagyományteremtő jelleggel a következő években is meg fogják rendezni.

Porga Gyula polgármester szerint a két neves klub összefogása és az a szándék, hogy valakiken segíteni szeretnének, a városban példaértékű. A dolog érdekessége az, hogy a kézilabda csapat egy új szerepkörben fog bemutatkozni, ezért egyértelmű, hogy a nehezebb feladatot a kézisek vállalták. Viszont a csapat várja azt, hogy a FUTSAL CLUB valamikor majd bevállal egy félidő kézilabda mérkőzést. A polgármester bízik abban, hogy a kezdeményezés sikeres lesz és márciusban a sportcsarnokban telt ház előtt fognak találkozni a csapatok.

Dr. Tenk Tamás, az alapítvány elnöksége nevében köszönte meg a csapatoknak a felajánlást.

Az alapítványról elmondta, hogy 2002 óta vesznek részt az újszülöttek mentésében és ezt a feladatot csak részben finanszírozza az állam. Nagyon sok helyről igyekeznek előteremteni az anyagiakat ahhoz, hogy az év minden napján készenlétben lehessenek és a megye teljes területére időben eltudjanak jutni. Céljuk az, hogy a megyében megszületett gyerekek minden esetben gyors és szakszerű orvosi ellátásban részesüljenek.

Megerősítette azt, hogy az alapítványnál minden anyagi támogatást a gyerekek mentésére és az intenzív ellátásuk korszerűsítésére fordítják.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.