Az egyre gyarapodó fesztivál

A 12. alkalommal kerül megrendezésre a megyeszékhelyen a VeszprémFest.
 
 

Az egyre gyarapodó fesztivál

A 12. alkalommal kerül megrendezésre a megyeszékhelyen a VeszprémFest.
 
 
 
 
 

Az egyre gyarapodó fesztivál

A 12. alkalommal kerül megrendezésre a megyeszékhelyen a VeszprémFest.

Mészáros Zoltán fesztiváligazgató a VeszprémFestről elmondta, hogy a idén a rendezvény két új helyszínnel és ezért több zenei programmal bővül. A nagyszínpad július 15-18 között a várban kerül felállításra, rossz idő esetén a Veszprém Aréna ad otthont a rendezvényeknek. A népszerű esti programokban világhírű együttesek és többszörös Grammy díjas szóló énekesek lépnek fel.

Az idén új helyszínként lép be a FestGarden, a História Kert. Július 16-18 között az itt fellépő együttesek a jazz világának kiváló képviselői. A régi érseki pihenőhely, a vár háttérrel nagyon jó hangulatot fog biztosítani a színvonalas zenei eseményeknek. A kertbe esténként 500 vendéget várnak. Rossz idő esetén a koncertek, a Veszprémi Petőfi Színházban kerülnek megtartásra.

Ebben az időszakban, július 10. és 29. között kerül megrendezésre az Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napok. A fesztivál tíz napja alatt 30 pincészet kínálja a borait és 30 együttes zenei programja szórakoztatja majd az ide látogatókat.

A kolostor, a Jezsuita templommal ötödik éve ad helyszínt zenei rendezvényeknek, valamint kiállításoknak. A szervezők, július 18-án 17 órától várják a völgybe, a zenét és művészetet szerető érdeklődőket.

A másik új helyszín a Hangvillában a FestPresszó, ahol július 17-18-án 23 órától hajnalig őrült „kávéházi szving és jazz” várja a fiatalabb korosztályt.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben a Veszprémi Fesztivál nagyon sok színvonalas programot tudott biztosítani az ide látogatóknak. A fesztivál még minden évben tudott valamit újítani, amivel rendre változatossá tette a tervezett programjait.

Megítélése szerint ez a változatosság biztosította az elmúlt években a fesztivál hosszú távú fenntarthatóságát. A VeszprémFest e mellett bizonyította azt, hogy a kulturális téren is lehet tartósan minőséget produkálni.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.