Önkéntesek akciónapja Veszprémben

A Veszprémben működő civil szervezetek szombaton a Giricses dombon tartottak tavaszi nagytakarítást.
 
 

Önkéntesek akciónapja Veszprémben

A Veszprémben működő civil szervezetek szombaton a Giricses dombon tartottak tavaszi nagytakarítást.
 
 
 
 
 

Önkéntesek akciónapja Veszprémben

A Veszprémben működő civil szervezetek szombaton a Giricses dombon tartottak tavaszi nagytakarítást.

A Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében „Önkéntes Akciónapot” tartottak szombaton Veszprémben. Az akciónap célja, a város frekventált helyén lévő Giricses domb megtisztítása volt.

A szép várpanorámát nyújtó domb, a Galamb útról nyíló Giricses lépcsőn közelíthető meg. A lépcső a Fenyves utat köti össze a Cserhát lakóteleppel. Ez az út az itt élők számára már az elmúlt évszázadokban is fontos volt, mert a völgyben élők ezen az úton tudták megközelíteni a Búza téren lévő veszprémi piacot.

Érdekessége a lépcsőnek az, hogy Veszprémnek ezt a részét még az itt született lakosok is kevésbé ismerik. A lépcső az 1970-es években lett kiépítve, de a közvetlen környezetének állapota a város részéről sokáig nem kapott kellő figyelmet. Ezért szerveztek a civilek a Föld napjára ide egy takarítási akciónapot.

Az önkéntes munkán megjelenteket Némedi Lajos alpolgármester köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, hogy a civil szerveződések két jellemzője van, a közösségért vállalt munka, valamint az önkéntesség.

Ez a mai nap is erről szól, mert a megjelentek amit ma tesznek a városért az a dombon található természeti szépségek megóvását szolgálja. Nagyon fontos ez a munka mert Veszprémnek sok olyan természetes közege van amire büszkék lehetünk, de ezeket időnként gondozni is szükséges.

Temesvári Balázs a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt vezérigazgatója szerint fontos hogy erősítsék a kapcsolataikat a Veszprémben működő civil szervezetekkel. A városban a fekvésénél fogva ugyanis több olyan terület van, ami kiesik a rendszeres felügyelet alól és ezért a VKSZ Zrt. nem tudja ezeket rendben tartani. Ehhez kellenek a civilek, akik jelzik a problémákat és segítik széppé tenni a környezetet. Hangsúlyozta, hogy a Veszprémben élők szeretnének büszkék lenni a városukra, de ehhez közös összefogásra van szükség.

Varga Endre a program vezetője a köszöntést követően a megjelenteket három csoportba osztotta. Az egyik csoport a szemetet gyűjtötte, a fiatalabbak az elszáradt ágakat szedték össze és volt egy lombseprűs brigád. A szervezők az önkéntes résztvevők segítségét a takarítás végén egy rántott húsos szendviccsel és üdítővel köszönték meg.

A kötelező védőkesztyűk és a szerszámok kiosztását követően a csoportok megkezdhették a terület megtisztítását, ahonnan a két óra leforgása alatt jelentős mennyiségű szemetet távolítottak el.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.