Operett gála és farsang a színházban

Veszprémi Petőfi Színház egy új rendezvénnyel igyekszik hagyományt teremteni a városban.
 
 

Operett gála és farsang a színházban

Veszprémi Petőfi Színház egy új rendezvénnyel igyekszik hagyományt teremteni a városban.
 
 
 
 
 

Operett gála és farsang a színházban

Veszprémi Petőfi Színház egy új rendezvénnyel igyekszik hagyományt teremteni a városban.

2014. február 25-én szombaton, 18.00 órai kezdettel a színház épületében rendezik meg az első veszprémi jelmezes farsangi bált. A bált megelőzi egy operett gála, amelyen fellépnek a színház társulatának tagjai és a meghívott vendég művészek. A rendezők a gálát követően különleges menüsorral és a T-Boys Együttes zenéjével várják a farsangozni vágyó vendégeket.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, értékesítési vezetője szerint Veszprém városában az operett gálára van fogadtatás és ezt szeretnének megtoldani azzal, hogy egy hagyományteremtő rendezvénnyel életre hívják a veszprémi farsangi bálokat. A gála műsorában fellépő színészek közkedvelt operett slágereket adnak elő, majd a bemutatót követően, egy farsangi bálra invitálják a vendégeiket.

A főszervező elmondta, hogy Veszprémben nagyon sok helyen, főleg az iskolákban a fiataloknak vannak olyan hagyományos farsangi báljaik, ahol kikapcsolódhatnak, szórakozhatnak, ezért gondoltak most az idősebbekre. A gálát követően a színház előcsarnokában egy álarcos bál veszi kezdetét, nagyon sok és finom farsangi menüvel, hajnalig tartó zenés mulatsággal. A színház ezt a mulatságot az elkövetkezendőkben minden évben megszeretné rendezni.

Porga Gyula polgármester, a rendezvény fővédnöke emlékeztetett arra, hogy amikor két évvel ezelőtt átvették a megyétől a színházat, akkor azt fogalmazták meg, hogy nagyon jó lenne az, ha a társulat nagyobb szerepet játszana a város társadalmi életében. Ez azt jelenti, hogy az alapfeladata mellett, ami nyilvánvalóan a kultúra terjesztése, más programokban is szerepet vállalnának. Az elmúlt időszak ezt színház már igazolta, mert a társulat több egyéb, színvonalas rendezvénnyel lepte meg a veszprémieket.

A polgármester szerint egy város társadalmi életéhez szervesen hozzátartoznak a farsangi mulatságok. Mert ma sok olyan település van Magyarországon, ahol a bálozás évtizedes, vagy évszázados hagyományokkal rendelkezik. Ezek rangos társadalmi eseménynek számítanak a település életében, ahol egyben a polgárság erejét is megmutathatják.

A polgármester azt is elmondta, hogy a színház azon felkérésének, hogy legyen az esemény fővédnöke nagy örömmel tett eleget, mert ha egy bálnak Veszprémben hagyományt szeretnének teremteni, akkor a küllemében és a szellemiségében a legméltóbb hely, csak a több mint száz éves színház épületében lehet.

Eperjes Károly, művészeti igazgató szerint, az intézmény részéről ez egy jó hagyományteremtő kezdeményezés és amikor, a színház vezetése a programot összerakta azt képviselte, hogy a bált megelőző gála, a farsang hangulatához akkor lesz a legméltóbb, ha a műsor népszerű operettekből áll.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.