Ismerkedés a patikákkal

A veszprémi Arany Oroszlán gyógyszertár adott otthont a XII. Országos Patika Nap megyei megnyitójának.
 
 

Ismerkedés a patikákkal

A veszprémi Arany Oroszlán gyógyszertár adott otthont a XII. Országos Patika Nap megyei megnyitójának.
 
 
 
 
 

Ismerkedés a patikákkal

A veszprémi Arany Oroszlán gyógyszertár adott otthont a XII. Országos Patika Nap megyei megnyitójának.

A patikai napok célja az, hogy a gyógyszertárba járók megismerkedjenek a szakmával, annak szépségével és fontosságával.

A napok rendezvényei során főleg a fiatalokat igyekeznek orientálni a gyógyszerész szakma választására. Ezért ez a nap több mint egy ünnep, mert az ilyen találkozások egyrészt bemutatják a szakmát és e mellett erősítik a bizalmat a patikákban dolgozók iránt– fogalmazott Czaun Péter, gyógyszerészeti kamara, megyei elnöke. - A gyógyszerészeknek egyre több olyan feladatot kell ellátniuk, ami a betegségek megelőzése mellett a gyógyítást is szolgálják. Ilyen a már ismert gyógyszerészi gondozás, amely során vércukor szintet, valamint vérnyomást mérnek.

Az elnök azt is kiemelte, hogy napjainkban a gyógyszertárak részt vesznek abban a népegészségügyi programban, amelynek az egyik területe az allergia megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A program a másik területe a nyomelemekkel, vitaminokkal kapcsolatos felvilágosító munka.

Dr. Bán Magdolna, a gyógyszertár vezetője fontosnak tartja azt a felvilágosító munkát, amit a munkatársai az allergiával kapcsolatban naponta végeznek. Nagyon sok – az országban minden ötödik – embert érintő problémáról van szó, ami ha krónikussá válik, súlyos szövődményeket okozhat.

Az ilyen bemutatkozó rendezvényekkel azt szeretnének elérni, hogy lebontsák azokat a falakat, ami a gyógyszerészek és a hozzájuk látogatók között van. Jó példa erre az Arany Oroszlán patika, mert itt szabadon válogathatnak az ide betérők, a polcokon lévő különböző készítmények között. Az is a nyitottsághoz tartozik, hogy a itt dolgozó szakemberektől mindenki bátran, bármit kérdezhet.

Brányi Mária alpolgármester elismeréssel szólt a város gyógyszerészeti ellátásáról, mert szinte minden városrészben jól felszerelt és korszerű patikák találhatók. A tapasztalata szerint az ott dolgozó gyógyszerészek is kiválóan képzettek és készséggel adnak választ a patikába betérők kérdéseire. Ezért azt kérte mindenkitől, hogy a mindennapokban is becsüljük meg ezeknek a szakembereknek, a gyógyításban végzett munkáját.

Végezetül a megnyitóra érkezett vendégeknek bemutatták a gyógyszertár összes olyan helységét, amelyek a mindennapokban észrevétlenül segítik a gyógyszerészek munkáját.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.