Tiszta teljesítményt a kultúrában

Hivatalosan is megnyitotta hétfőn a 2018/2019-es színházi évadját Veszprémben a Pannon Várszínház.
 
 

Tiszta teljesítményt a kultúrában

Hivatalosan is megnyitotta hétfőn a 2018/2019-es színházi évadját Veszprémben a Pannon Várszínház.
 
 
 
 
 

Tiszta teljesítményt a kultúrában

Hivatalosan is megnyitotta hétfőn a 2018/2019-es színházi évadját Veszprémben a Pannon Várszínház.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója azzal kezdte évnyitó beszédét, hogy az elmúlt évadot a társulat sikerrel teljesítette. A mögöttük hagyott színházi évadban, valamint a nyári időszakban az előadásaik száma olyan mértéket ért el, ami már nem növelhető. Ezért a következő évadban bemutatásra kerülő daraboknál a művészi teljesítmény színvonalának emelésével tudnak újat adni a közönségüknek.

Az igazgató példaként említette Pál utcai fiúk – darabot, amit az ország több településén is bemutattak és olyan közönség sikert aratott, hogy a végén sok esetben a nézők felállva tapsoltak. Ez a darab a lehető legmagasabb mértékben érintette meg a nézőket, megmutatva a barátság, a fair playt, az egymáshoz – grundérzés - való tartozás érzésének nagyszerűségét.

Vándorfi kiemelte, hogy az előttük álló évadra már most több bérlet fogyott el, mint az előző években. Kiemelte azt, hogy a társulatuk számára a bérlet szám növekedés nagyon lényeges, mivel nincs állandó állami támogatásuk. Nagyon szép példája ennek Inota, ahová még Székesfehérvárról is elmennek és az öt bérletes előadásuk már teltházas úgy, hogy minden napon dupláznak.

Az igazgató külön foglalkozott a Tatabányai Színházi találkozón elhangzottakkal. A reményét fejezte ki annak, hogy az új kormány felelős vezetői a TAO pénzek újraelosztásában jobban figyelembe veszik a színházi élet értékeit, azt a minőségi teljesítményt amit a kultúrában már bizonyítottak. Itt hangzott el az a mondat: ne teljen el egy év sem úgy, hogy egyetlen gyerek ne jusson el a színházba. A színház egy közösségi tér, ahol a kultúra a legszélesebb formájában tud megjelenni.

Bejelentette, hogy idén a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen indítanak egy programot, ami a „Véd magad okosan „ – címet viseli. Új kezdeményezés a főpróba bérlet, amit a családsegítővel közösen a halmozottan hátrányos helyzetű családoknak hirdetnek meg.

Végezetül Vándorfi László az előttük álló időszakban nagyon sikeres színházi évadot kívánt a városban működő másik két társulatnak.

A város vezetése nevében Némedi Lajos alpolgármester köszönte meg a társulat elmúlt évi sikeres munkáját. Kiemelte, hogy a Pannon Várszínház jelenléte és teljesítménye jelentős mértékben hozzájárulhat az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséhez. E mellett a város kulturális életében mára egy elfogadott ténnyé vált, hogy a társulat által képviselt szellemiség elválaszthatatlan a térség kulturális értékeitől.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.