Logisztikai központ Veszprémben

Ásónyom ünnepséggel indult el az a beruházás, aminek eredményeként jövő év őszén felavathatják a Penny Market harmadik magyarországi központját.
 
 

Logisztikai központ Veszprémben

Ásónyom ünnepséggel indult el az a beruházás, aminek eredményeként jövő év őszén felavathatják a Penny Market harmadik magyarországi központját.
 
 
 
 
 

Logisztikai központ Veszprémben

Ásónyom ünnepséggel indult el az a beruházás, aminek eredményeként jövő év őszén felavathatják a Penny Market harmadik magyarországi központját.

A Veszprém Déli Intézményi Központjában megvalósuló 7,7 milliárd forintos beruházás 10 hektáros területen épül fel. Az új 26.500 négyzetmétert magába foglaló logisztikai központ biztosítja majd, a Nyugat-Magyarországon lévő közel 60 Penny Market áruval történő ellátását. Mivel az üzletek és a raktár közötti távolság jelentősen csökken kevesebb lesz az utak környezeti terhelése, ezzel a káros anyag kibocsájtás. A szállítási idő rövidülése biztosíthatja azt, hogy a fogyasztók frissebb termékekhez juthatnak.

Jens Thilo Krieger, a Penny Market ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy nagyon szeretnének a beruházást már a jövő ősszel átadni. Ezzel is segítenének a térségben élők karácsonyra történő felkészülését.

Az örömét fejezte ki annak, hogy Veszprémben, ebben a nagy történelmi hagyománnyal rendelkező városban valósíthatják meg ezt a beruházást. Az új központ megfelel a XXI. század kihívásainak, mert nem csak a mai energetikai előírásoknak felel majd meg, de alkalmas lesz napelemek telepítésére is.

Silke Jans ügyvezető asszony arra hívta fel a figyelmet, hogy az „új logisztikai központ építése nem csak egy beruházást jelent, hanem a Penny Market új kapcsolatainak kezdetét is az adott régióval. Fontos számukra, hogy gyorsan és hatékonyan tudjuk kiszolgálni bővülő üzlethálózatunkat, ezáltal növeljük vásárlóink megelégedettségét.”

A központ 130 munkahelyet teremt, várnak ide logisztikai szakembereket, felsőfokkal és középiskolai végzettséggel rendelkező más szakembereket. A cégcsoport nagyon sokat ad arra, hogy az alkalmazottjait jól felkészítse, és úgy állítsa őket munkába, ezért az ide jelentkezőkre hosszú tanulási időszak vár. Az ügyvezető asszony a reményét fejezte ki annak, hogy a november 9-i ásónyom ünnepség jövőre, egy korszerű logisztikai központ átadásához vezet.

Fónagy János államtitkár, a beruházás kapcsán azt emelte ki, hogy a Penny csoport a "legek" üzlet lánca. Egyrészt azért, mert jelenleg Európában közel 3 ezer üzletet működtet és Magyarországon már 207 felújított bolttal rendelkezik.

Másrészt a csoport nagyon jó viszonyt alakított ki az országban működő cégekkel és termelőkkel, jelentős azoknak az áruiknak a száma, amelyeket az országhatáron belül állítanak elő.

Harmadrészt, a csoportot a folyamatos stabilitás és fejlődés jellemzi, ami a jó piaci stratégiájukat igazolja vissza.

Porga Gyula polgármester szerint jó döntés volt a vállalat vezetése részéről az, hogy ezt a beruházást Veszprémbe hozták. Ez a város az elődeitől nagyon sok történelmi értéket kapott, ezért kötelességük, hogy ezeket az értékeket tovább gyarapítsák.

A beruházással, egy új családtaggal bővül a város, ami fejlődést hoz a gazdaságnak és új munkahelyekkel segíti a városban élők anyagi biztonságát. Az, hogy a Penny már 20 éve jelen van Magyarországon, azt jelzi, hogy a csoport vezetése részéről folyamatosan helyes döntések születtek.

A polgármester az elkövetkezendő időszakra sok sikert kívánt a Pennynek.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.