Veszprém évet értékelt

Porga Gyula polgármester hagyományteremtő jelleggel első ízben értékelte az év, várost érintő közéleti kérdéseit.
 
 

Veszprém évet értékelt

Porga Gyula polgármester hagyományteremtő jelleggel első ízben értékelte az év, várost érintő közéleti kérdéseit.
 
 
 
 
 

Veszprém évet értékelt

Porga Gyula polgármester hagyományteremtő jelleggel első ízben értékelte az év, várost érintő közéleti kérdéseit.

A Hangvilla színháztermében megtartott program felvezető részében Simon Attila, a Herendi Manufaktúra Rt igazgatója beszélt arról, hogy mitől sikeres az általa vezetett cég. A meggyőződése az, hogy a három lábon állás – a három lábon álló fejő székek tapasztalata alapján – a legstabilabb.

A cégüknél a három lábat a gazdasági társulás megerősítése, a megöröklött hagyományok ápolása, valamint a társadalmi szolidaritás kiterjesztése képezi. Ezek a”lábak” tették lehetővé azt, hogy a gyár napjainkra megőrizhette az alapításakor vállalt identitását és az idei évet is nyereségesen tudja maga mögött hagyni.

A második bemutatkozó Kovács Zsófia vállalkozó, a tíz éve elindított aranyosvölgyi sajtüzemük látványos fejlődéséről beszélt. Elmondta, hogy a napjainkra a kis üzemükből a Veszprém nagy fogyasztóinak a beszállítóivá váltak. Ezt az eredményt egy kitartó munkának köszönhetik. A minőségi sajt előállítását azzal érték el, hogy a sajt készítésében nagy hagyományokkal rendelkező országok technológiáját a helyszínen tanulmányozták.

Porga Gyula polgármester évet értékelő beszédjére meghívta a város intézményeinek, gazdasági szervezeteinek vezetőit, valamint a civil szervezetek, és a média képviselőit. A polgármester a beszéde elején jelezte, hogy ez nem egy beszámoló, hanem egy hagyományteremtő, évet értékelő találkozás.

A városvezető a statisztikai mutatók alapján kiemelte hogy a Veszprémi járás 2014-ben a fejlettséget illetően a nagyon előkelő második helyet foglalta el. Nagyon jó eredményeink vannak a területi tőke megtérülési mutatóiban és ennek eredményeként az adóerőképesség tekintetében is, ahol ez évben a város 11. helyet foglalta el.

Porga Gyula nagyon fontosnak tartotja azt, hogy a város jelentős önálló bevételekkel rendelkezik, ami lehetővé teszi az ésszerű és az államháztartástól viszonylag független gazdálkodást. Ez az eredmény a forráselosztásban is érzékelhető. Az önkormányzat döntésének megfelelően 64 százalékot fordítanak a város működtetésére és 36 százalékot tudnak városi fejlesztésekhez biztosítani.

A polgármester nagy eredményként értékelte, hogy az Otthon Centrum „életminőségi indikátora” alapján Veszprém a megyei jogú városok közül a legélhetőbb város - címet érte el. A város az elért eredményeivel 2017-ben megelőzte Szekszárd és Eger városát. De büszke lehet Veszprém arra is, hogy a 2023-as Európa Kulturális fővárosa – program pályázata mögé támogatóként szinte minden intézmény és szervezet felsorakozott.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.