Egy veszprémi vállalkozás sikertörténete

Új, korszerű 1332 négyzetméteres üzemcsarnokot avattak pénteken Veszprémben a Transmoduls Tervező és Gyártó Kft telephelyén.
 
 

Egy veszprémi vállalkozás sikertörténete

Új, korszerű 1332 négyzetméteres üzemcsarnokot avattak pénteken Veszprémben a Transmoduls Tervező és Gyártó Kft telephelyén.
 
 
 
 
 

Egy veszprémi vállalkozás sikertörténete

Új, korszerű 1332 négyzetméteres üzemcsarnokot avattak pénteken Veszprémben a Transmoduls Tervező és Gyártó Kft telephelyén.

A gazdasági társulás a kezdetekben egy garázsban négy fővel indíto el a működését és két évtized alatt jutott el arra a szintre, hogy ma már a megye top 100 üzeme közül a 77. helyet foglalja el. Ez idő alatt a foglalkoztatottak száma 74-re emelkedett. A kezdeti kis vállalkozás az ország határain túlra is kilépett és ma már szinte a világ minden országába szállítanak ipari berendezéseket, gépeket, műszereket és alkatrészeket. A társulás teljes egészében magyar tulajdonban van, tulajdonosai egyben ügyvezetői is a kft-nek.

Az ünnepi beszédében Maár Márton ügyvezető arra emlékeztetett, hogy ez a vállalkozás napjainkra felnőtt és levetette magáról a „kisgyerekre” jellemző jegyeket. Elhagyták a családi fészket és húsz év után sikerült beköltözniük az új otthonukba.

A gazdasági társaság élete 1993-ban kezdődött. A napjainkra elért sikereiket annak a szakember gárdának köszönhetik, akik hittel kiálltak a cég mellett és terveztek multinacionális cégeknek olyan nagyszerű dolgokat, amelyek egyre híresebbé tették a termékeiket.

2000-ben költöztek egy új telephelyre és akkor már 12-en dolgoztak a társaságnál és addig az ideig még nagyon sok külsős bedolgozó céget foglalkoztattak. A gazdasági világválság a céget sem kímélte, sokáig úgy tűnt, hogy kárba vész minden befektetett tőke. Cégük úgy vészelte át a nehéz éveket, hogy egyetlen munkatársától sem vált meg és ez azt hozta, hogy a kilábalás sokkal gyorsabban ment, mint más gazdasági társaságoknak. Ezt követően látszott az, hogy bővíteni szükséges és jött az ötlet és a lehetőség az Európa Uniós pályázatokra.

Az ügyvezető köszönetet mondott a pályázat íróknak, a tervezői gárdának, a kivitelezőknek a csarnok megépítésében végzett munkájukért. Amit a kezdetekben csak reméltek, napjainkra valósággá vált és megépült a csarnok a hozzá tartozó tervezői irodákkal.

Porga Gyula örömét fejezte ki annak, hogy Veszprém egy újabb gazdasági létesítménnyel bővült. A társaság jó példája annak, hogy lehet fejlődni, ha a vezetők piacképes gazdasági szemlélettel gondolkodnak. Az elmúlt időszakban a városban lévő vállalkozások nagyon jelentős, 15 milliárd forintnyi Európai Uniós fejlesztési forrást tudtak lehívni.

A polgármester rámutatott arra, hogy ez a cég is egy jó ötlettel, lépésről lépésre fejlődött ki és vált a térség meghatározó gazdasági vállalkozásává. A jó ötlet, a helyes stratégiai elképzelés és a jó vezetői szemlélet végül meghozta a gyümölcsét. A Transmoduls napjainkra a vállalkozások mintájává vált Veszprémben.

A polgármester szerint Veszprém nagyon speciális helyzetben van. Nincs egyetlen olyan nagyvállalata, ami meghatározója lenne a város gazdasági életének. Itt a foglalkoztatást, a gazdasági húzóerőt a kis és közepes vállalatok adják. Ezekben pedig az életképességet csak a hozzáadott érték piacképessége biztosítja. Ebben mutatott példát a városnak a Transmoduls Kft.

A polgármester, valamint az ügyvezetők, a nemzetiszínű szalag elvágásával átadták az új létesítményt.

A gazdasági társaság fejlődését és az általuk készített termékeket Papp Tamás, műszaki igazgató mutatta be. Ebből kiderült, hogy a cég 2000. évtől kifejlesztette az elektromos részlegét, ami azt jelentette, hogy az e területre beszállító külső cégekre nem volt szükségük.

Az elmúlt négy évet nézve látható, hogy több mint 1300 projektben vettek részt és újabban már Kínában is irodát nyitottak. Termékeik között megtalálható az ipari automatika, mérő és ellenőrző rendszerek, valamint anyag továbbító és szállító rendszerek gyártása.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.