Rendőrök az idősekért

Veszprémben a rendőrség az Idősek Világnapja alkalmából bűnmegelőzési kampányt indított.
 
 

Rendőrök az idősekért

Veszprémben a rendőrség az Idősek Világnapja alkalmából bűnmegelőzési kampányt indított.
 
 
 
 
 

Rendőrök az idősekért

Veszprémben a rendőrség az Idősek Világnapja alkalmából bűnmegelőzési kampányt indított.
A

Veszprémben szolgálatot teljesítő rendőrök október első hetében kiemelt figyelmet fordítanak az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére. Az egész járásra kiterjedő program során még a tél beállta előtt, a településeken igyekeznek felkeresni azokat az egyedülálló idős embereket, akik szociális, egészségügyi szempontból segítségre, odafigyelésre szorulnak. Ennek érdekében a helyi körzeti megbízottak személyesen keresik fel a körzetükben élő idős embereket és a tanácsaikkal, valamint a már meglévő kiadványaikkal adnak tájékoztatást a bűnözés lehetséges formáiról.

A helyszínen minden esetben megmutatják és begyakoroltatják a 112-es segélyhívó szám telefon gyors hívójába történő rögzítését és a hívás kezdeményezés lehetséges változatait.

A program indításához a rendőrök Veszprémben egy különleges helyszínt választottak. Ez a helyszín azért került kiválasztásra, mert 2013. szeptember 24-én a délutáni órákban az ott lakó 65 éves egyedülálló nő lakásában megjelent egy ismeretlen férfi, azzal a céllal, hogy a fűtésrendszert jött ellenőrizni.

A hölgy, kérdőre vonta az idegent, és mikor világossá vált számára, hogy a férfi kétes céllal ment be az udvarába, a tudomására hozta, hogy nincs a házában egyedül. Ezt után határozottan távozásra szólította fel az idegent, amelynek következtében az, sietősen el is hagyta a háza udvarát.

A sértett számára a helyi körzeti megbízott Horváth András r. törzsőrmester személyesen adta át helyes cselekedet elismeréseként, a Veszprém Megyei Rendőr -Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által készített „Bűnmegelőzési Receptúra’-t, amiért megakadályozta az áldozattá válását.

Az eseményen Porga Gyula polgármester virágcsokorral köszöntötte a határozott fellépést tanúsító hölgyet.

 

Gyorsan szeretnél értesülni a veszport.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.